Разлика между Civic и Passat

passat Civic срещу Passat

Civic е компактен автомобил, произведен от японската компания Honda. Понякога е по -известен като Honda Civic . Това е един от най -популярните японски автомобили, продавани в САЩ. Това беше един от трите автомобила на Honda, продавани в САЩ до 90 -те години. Passat, от друга страна, е немски автомобил, произведен от Volkswagen. Той попада в категорията семейни автомобили седан. Той ще има различна марка на всеки пазар, където се продава. Например в САЩ Dasher е името, под което се продава първото поколение Passat, B1.

Характеристика

Обикновено Civic се предлага в две марки - купе и седан. Купето има около 12 комплектации, включително LX купе AT, EX купе, EX купе AT и много други. Седанът се предлага в девет комплектации, като седанът DX е най -основният, а GX AT е най -модерният, който обикновено се продава на дребно с ограничена наличност. За стандартен двигател, както купето, така и седана предлагат двигател с мощност 180 литра и 140 конски сили , достигащ 6300 оборота в минута при въртящ момент от 128 (lb-ft). Най-модерната тапицерия в купето се задвижва от 2.0 литров двигател с 197 конски сили, с максимален въртящ момент от 139 (lb-ft) при 6100 оборота в минута. Civic е пълен с доста функции, които гарантират комфорт и удобство. Климатикът, електрическите прозорци, CD плейърът и люкът са стандартни характеристики за повечето тапицерии както в купетата, така и в седаните. Освен това е умерено икономичен по отношение на горивото в рамките на градския трафик. Въпреки това, той е разочароващ за безопасността, стабилността и контрола на сцеплението.

Passat има повече функции за безопасност и доста луксозни предложения. Стандартните функции за безопасност включват електронен контрол на стабилността, ABS на четири колела, контрол на сцеплението, усъвършенствано разгъване на въздушните възглавници за главата и отстрани (отпред), монитор за налягане в гумите и регулируем горен колан, между другото. Моделът от 2010 г. има 17 -инчови джанти като стандартна характеристика и предлага 18 инча със спортно окачване като опция. Може да се предлага във фургон или седан. Стандартният двигател е 2.0 литров, 92.8 мм ход, 4 редови цилиндрова машина, с 200 конски сили, произвеждащи 5100 оборота в минута. Със сигурност не е много икономичен по отношение на разхода на гориво, поне не с турбокомпресора и резервоара за безоловен резервоар от 18,5 галона. Стандартната искана цена за Passat е 28 395 долара и ще ви струва почти два пъти повече от началния седан на Honda Civic.

Резюме

Passat е автомобил от немско производство, докато Civic се произвежда от японска компания.

Passat има повече функции за безопасност в стандартните си модели от Civic, който има само основните характеристики за безопасност.

Passat има по -голям двигател и изразходва повече гориво в града и по магистралата от средния Civic.

Passat е много по -скъп от Civic.

Вижте повече за: , , ,