Разлика между цимент и хоросан

cement Цимент срещу хоросан

Разликата между цимент и хоросан е, че циментът е свързващият агент, докато хоросанът е продукт, съставен от цимент, пясък и вар. И двете вещества имат различни цели, като циментът се активира с вода и образува връзка с други елементи, за да образува един твърд предмет, докато хоросанът е полезен за задържане на тухли или камък заедно и не може да стои самостоятелно като бетон. Циментът е вещество, което се използва за приготвяне на разтвор за разтвор и бетон и др.

Има различни видове употреба за всеки разтвор, разтвор или бетон, смесен с цимент , като например фугиращата смес може да запълни празнините между плочките, но ако фугите в блоковете имат липсващи парчета, имате нужда от хоросан. Самият цимент има много видове, като портландски, бял или зидан цимент. Портланд циментът се използва за структурни приложения за оформяне на обект. Разтворът, тъй като може да съдържа или портланд цимент с вар, или зидарен цимент, вар и пясък, сглобява зиданите елементи в структурни системи. Съотношението на смесване на цимент и други съставки определя якостта на натиск и свързване, включително потенциала за абсорбция.

Разтворът съдържа свързващи подобрители, използвани за запълване на пространствата между каменни, тухлени или бетонни блокове по време на строителството. Използва се и за ремонт и обновяване. Разтворът се нанася като гъста паста и след кратко време се втвърдява, за да създаде плътно уплътнение между камъни или тухли, за да предотврати навлизането на въздух и влага в конструкцията. Разтворът има способността да се свързва с подсилване на фуги и др. В тухлите. Той помага да се направи естетически приятна и структурно здрава сграда. Първото изкуствено строителство на хоросан е от кал и глина, освен древните египтяни, които са използвали варовикови тухли. Разтворът е широко използван в днешно време и се предлага в различни видове; като портландски хоросан, който е направен от портланд цимент, пясък и вода. Друг вид се нарича варов разтвор, който позволява на влагата да се движи свободно и да се изпарява от повърхността. Разтворът има дълъг живот, без да има нужда от постоянен ремонт. Циментът с вар и пясък се нарича хоросан; цимент с пясък е цимент.

Резюме:

1. Циментът е свързващ агент за образуване на хоросан, бетон и фугираща смес.

2. Разтворът се прави чрез добавяне на вода, пясък и вар към цимента.

3. Разтворът се използва обикновено за запълване на пролуки между тухли и камъни, за да се предотврати изтичането на влага.

4. Циментът има много видове, като Портланд, зидан цимент и др.

5. Разтворът има много видове и цветове, като теракота или бял и т.н.

1 коментар

  1. Можете ли да използвате цимент с висока якост, за да циментирате скали заедно върху счупени разтвори, за да поправите стена.

Вижте повече за: ,