Разлика между Caesarstone и кварц

Мислите ли да ремонтирате кухнята си? Кухнята е може би най -важното място във вашата къща, защото това е мястото, където се приготвят ястията и се създават спомените. Така че важността на хубавия и визуално привлекателен кухненски дизайн не може да бъде надценена. Кухненският дизайн е свързан с попълването на правилните елементи на дизайна и що се отнася до кухненската естетика, плотовете играят все по -важна роля в съвременната кухня. Има няколко възможности за избор на плотове, от по-евтиния ламинат до дърво и бетон до висок клас гранит и кварц.

Какво е Цезарстоун?

Caesarstone е една от най -признатите и желани марки инженерни кварци в света. Това е пионер на кварцовите плотове, които превръщат един от най-разпространените природни минерали на земята в трайни, модерни и световни повърхности. Основан през 1987 г. и произхождащ от кибоца Sdot Yam заедно с римския град Кесария, Caesarstone е лидер в най -добрите кварцови повърхности в света. Caesarstone е основно конструиран камък, базиран на италиански промишлен процес, който формова кварцови инертни материали, пясък, лепило и смола в плочи.

Плотовете Caesarstone се използват в домове по целия свят, особено в кухненските плотове, предлагащи безкрайни възможности за дизайн и широки цветови палитри, за да създадат перфектно пространство за взаимодействие и творчество. Caesarstone е и най -професионалният избор за тоалетни за баня, плотове, стенни облицовки и др. Въпреки това, тъй като продуктът съдържа висок процент кристален силициев диоксид, той представлява сериозен риск за здравето на работниците, които режат, оразмеряват, смилат и полират камъка. Производствените мощности на компанията се намират в Израел и САЩ, като складове и рафинерии се намират в Шенжен, Пекин, Шанхай и Хонг Конг.

Какво е кварц?

Кварцът е един от най -разпространените минерали в земната кора. Може да се намери навсякъде, където има мръсотия, и се използва широко като суровина в няколко индустриални области. Това е минерал на основата на силиций, който се състои от една част силиций и две части кислород. Това е един от по -твърдите минерали на земната кора и те са важни промишлени суровини. Той е много често срещан като пясък, но по -здрав от стоманата. Поради изобилието си и физико -химичните свойства, кварцът се използва в широк спектър от промишлени и технологични приложения, особено на плотове.

Кварцът се използва широко в кухненските плотове, тъй като подобно на други материали за плотове от твърда повърхност, кварцът не може да се надрасква, не е порест, не оцветява, не е необходимо да се запечатва и няма да изгори или да се изгори от висока температура. Той е здрав като гранит и има повече присъща гъвкавост, което го прави много устойчив на пукнатини и драскотини. Повърхността е хладна на допир, като гранит и мрамор. Кварцовите плотове са станали изключително популярни като алтернативи на гранит. За разлика от гранита, те са изключително устойчиви на петна, така че не е нужно да се притеснявате, ако случайно разлеете чаша вино върху него. Можете просто да изтриете петното бързо и сте готови.

Разлика между Caesarstone и Quartz

Тип

-Кварцът е вид конструиран камък, широко използван като първокласен избор на материали за кухненски и баня повърхности поради неговите непорести характеристики. Естественият кварц е един от най -разпространените минерали в земната кора, а тези, използвани за повърхностни материали, са конструиран кварц, изработен от 93 % естествен кварц и 7 % пигменти, свързващи вещества и смоли. Caesarstone, от друга страна, е една от най-признатите и желани марки в света на конструиран кварц, който прави повърхностите на плота от световна класа от най-разпространения минерал на земята.

Имоти

- Подобно на други естествени камъни като гранит, кварцът е здрав като гранит и е изключително устойчив на топлина и надраскване, което го прави траен избор на материал за кухненски повърхности. Кварцът не е порест и не е необходимо да бъде запечатан и няма да изгори или да се развали от висока температура. Освен това е силно устойчив на петна, което означава, че не е нужно да се притеснявате, ако случайно разлеете малко вино върху него; просто го избършете и сте готови. Caesarstone е конструиран камък, изработен от обработен кварц и предлага безкрайни възможности за дизайн и широки цветови палитри, за разлика от други естествени камъни.

Кое е по -добро за плотове?

Кварцовите плотове са популярни заместители на гранит, които приличат на плотове с твърда повърхност, но с по-висока съставна част от минерали в сравнение с пластмасови смоли и свързващи вещества. Кварцът е един от най -популярните избори на материали за кухненски плотове, а Caesarstone е един от най -големите производители на кварцови кухненски плотове в света, който придава форма на най -богатите минерали на земята и ги внася във вашия дом. Кварцът е един от най -твърдите естествени минерали, открити в земната кора, което го прави издръжлив материал за кухненски плотове. Едно от най -добрите неща при кварца е изобилието от избор на цветове и последователността, която той осигурява в плочите, е наистина несравнима.

Caesarstone срещу Quartz: Сравнителна таблица

Резюме

Накратко, кварцът е един от най -често срещаните и най -твърдите природни минерали, открити в земната кора, а Цезарстоун приема тези сурови кварцови минерали и ги превръща в изящни, вечни предмети като кухненски плотове, тоалетни за баня, плотове, стенни облицовки и Повече ▼. Кварцът е красив, универсален и издръжлив, което го прави чудесен избор за кухненски плотове и вдъхване на живот във вашето пространство за готвене. Кварцът е изключително устойчив на топлина и надраскване и устойчив на петна, така че не е нужно да се притеснявате за случайни разливи

Вижте повече за: ,