Разлика между масло и маргарин

margarine Маслото е естествен хранителен продукт. Това са млечните мазнини, които се отделят естествено в резултат на разбъркване. Маргаринът е преработен хранителен продукт, произведен от различни рафинирани масла. За обогатяване на продукта се добавят витамини.

Маслото често се прави от мазна сметана от краве мляко и докато маргаринът се прави от рафинирани масла като растителни масла. В маслото тези мастни молекули се задържат в суспензия и методът на разбъркване се използва за получаване на гъста маса масло. Разбитото масло съдържа общо наситени мазнини и естествен холестерол. През повечето време към суровото масло се добавя сол. Тъй като продуктът е производно на краве мляко, в него има някои полезни качества, които се намират в млякото, но не се счита за добър източник на калций. Маслото обикновено е с високо съдържание на мазнини и ниско във всяко друго хранене. Трябва да се съхранява в хладилник при подходяща температура, в противен случай, подобно на много други млечни продукти, може да се развали. Маргаринът е направен от всяко рафинирано масло, като например растителни масла. Въпреки че много марки не съдържат млечни мазнини, някои използват млякото като емулгатор. Това прави повечето маргарин неподходящ като млечна алтернатива за хора с алергии към млечни продукти. Някои от маргариновите продукти, произведени от растителни масла, умишлено се държат свободни от животни, за да доставят кошерна и веганска алтернатива на маслените намазки.

Някои хора просто предпочитат вкуса на масло. Други предпочитат персонализираното хранене, съдържащо се в продуктите от маргарин. И двете имат обжалвания и двете могат да се използват като спредове. Тези продукти продължават да изпълняват ролята на доставяне на жизненоважни калории на потребителите. Маслото често е по -скъпо от маргарина и това зависи от качеството на марките.

Резюме:

Масло : от маслена сметана от краве мляко; съдържа пълни с наситени мазнини и естествен холестерол; скъпо; и лесно се развалят, когато няма подходящо съхранение.

Маргарин: направен от растителни масла; съдържа различни витамини; по -малко мазнини и холестерол; и по -евтино от маслото.

8 коментара

  1. Винаги трябва да ядете по -евтино. KD е по -добре за вас от пържолата, защото струва само 50 цента, а не много долари.

  2. Дискусията за маслото срещу маргарин е безкрайна. И така, ще обсъдим плюсовете и минусите на маргарина и маслото, а също и кое е най -доброто.

Обратни обрати

  1. Разлика между сладолед и сладолед | Разлика между
  2. Разлика между мляко и мътеница | Разлика между
  3. Разлика между Ghee и масло | Разлика между
  4. Разлика между дрожди и екстракт от дрожди | Разлика между | Екстракт от дрожди срещу дрожди
  5. Разлика между тежка сметана и сметана за разбиване | Разлика между | Тежък крем срещу крем за разбиване
  6. Разлика между Gyro и Souvlaki | Разлика между | Гироскоп срещу Сувлаки

Вижте повече за: , ,