Разлика между бифокални и очила за четене

Тъй като нуждата от очила се засилва, разнообразието от лещи и рамки, които да отговарят на нуждите на всеки, се увеличи. Отминаха дните, когато хората се мъчеха да намерят подходящата рецепта, подходяща за техните нужди за грижа за очите. А разнообразието от рамки е още по -добро, със стилно, официално и дори дизайнерско износване на очите. Знанието обаче откъде да започнете, когато вземете подходящите слънчеви очила, може да бъде обезсърчително. Ако се разкъсвате между бифокални очила и очила за четене, познаването на разликите и начина, по който трябва да ги използвате, е жизненоважно.

Какво представляват бифокалните очила?

Бифокалните очила се отнасят до очила, които имат две области на видимост, често разделени от видима линия. Като такива, те се използват от хора, които имат проблеми с двойното виждане, тъй като могат да видят обекти отблизо и далеч. Повечето бифокални очила обаче сега идват без линия, която разделя разстоянието и близо рецептите.

Повечето бифокални очила за четене имат най -близкото предписание в долната част на контактите или очилата. Това помага при близки дейности като четене, докато най -горната рецепта помага на пациента, докато гледа предмети, които са далеч. Някои бифокални очила имат близкото предписание в средата и дистанционното в горната част. Този вид рецепта е подходяща за хора, които постоянно трябва да гледат близки предмети.

Бифокалните очила могат да бъдат изработени в три дизайна.

  • Асферичен дизайн- както дистанционни, така и близки предписания в центъра
  • Концентричен дизайн- Едната рецепта на външния ръб, а другата в средата
  • Превеждащ дизайн- Една рецепта отдолу, а другата отгоре

Какво представляват очилата за четене?

Това са очила, които подобряват способността да се чете нещо като книга или екран на компютър отблизо. Те се предлагат по рецепта или без рецепта.

Докато очилата за четене могат да се използват от хора на всяка възраст, те се използват предимно от хора над 40-годишна възраст. Те помагат за коригиране на проблеми, свързани със зрението, причинени от пресбиопия, което е способността да се фокусира върху продукти от близка гама.

Очилата за четене се препоръчват на хора:

  • Които имат проблеми с виждането при слаба светлина, особено когато става въпрос за по -малки разпечатки
  • Които получават главоболие или мигрена, когато се опитват да четат
  • Чиито очи болят при извършване на близка работа като шиене или четене
  • Чието зрение става замъглено, когато книгите се замъгляват, когато се държат отблизо

Очилата за четене не могат да се регулират, ако човек се нуждае от различна сила във всяко око. Те също така не коригират замъгленото зрение. Въпреки това, тъй като зрението се влошава, могат да бъдат закупени по -силни очила за четене.

Прилики между очилата Bifocal и Reading

  • И двете помагат за подобряване на зрението сред потребителите

Разлики между очила за четене и бифокални

Определение

Бифокалните очила се отнасят до очила, които имат две области на видимост, често разделени от видима линия. Като такива, те се използват от хора, които имат проблеми с двойното виждане, тъй като могат да видят обекти отблизо и далеч. От друга страна, очилата за четене се отнасят до очила, които подобряват способността да се чете нещо като книга или компютърен екран отблизо.

Предписание

Докато бифокалните очила се предлагат само по рецепта, очилата за четене се предлагат по лекарско предписание или без рецепта.

Корекции

Докато бифокалните очила могат да се регулират според силата на всяко око, очилата за четене не могат да се регулират, ако човек се нуждае от различна сила във всяко око.

Bifocal срещу очила за четене: Сравнителна таблица

Обобщение на бифокалните очила и очилата за четене

Бифокалните очила се отнасят до очила, които имат две области на видимост, често разделени от видима линия. Като такива, те се използват от хора, които имат проблеми с двойното виждане, тъй като могат да видят обекти отблизо и далеч. Те се отпускат само по рецепта. От друга страна, очилата за четене се отнасят до очила, които подобряват способността да се чете нещо като книга или компютърен екран отблизо. Те се предлагат по рецепта или без рецепта.

Вижте повече за: ,