Разлика между бира и лагер

beer-lager Бира срещу Lager

Бирата е напитка, съдържаща количество алкохол . Произвежда се с малц, мая, хмел и вода. Използваният малц обикновено е зърна от ечемик и пшеница, но царевицата и оризът могат да се използват и като заместители. В зависимост от стила на бирата могат да се използват и подправки, плодове или дори билки. По -рано в миналото бирата се правеше с хмел, докато бирата се правеше без хмел, но оттогава се промени и терминът бира като цяло се състои от ели, както и лагери. Лагерите са алкохолни напитки, които се приготвят от дрожди при много по -ниски температури от около 2 до 10 ° C за дълъг период от време, обикновено месеци. Има различни видове лагери, включително maerzen, bocks, doppelbock и pilsner, един от най -известните лагери. Pilsner беше първата бира, която не беше мътна, с произход от Чехия в град Pilsen.

Бирата се прави чрез процеса на ферментация, където се ферментира зърнено нишесте. Малцованият ечемик е най -разпространеното зърно, използвано за варене на бира. За да му придаде горчив вкус, бирата е овкусена с хмел, който може да действа и като естествен консервант. В зависимост от типа на пазара и предпочитанията може да се използва и плодов ароматизатор. С течение на времето бирата се е превърнала в най -консумираната алкохолна напитка в света, поради факта, че е сравнително достъпна и за опитни пиячи, ще са необходими значителни количества за постигане на вредни ефекти, което не е случаят с други алкохолни напитки като уискита. Алкохолното съдържание на бирата варира от четири до шест процента по обем.

Lager е категория бира, която обикновено се съхранява охладена в продължение на няколко месеца, преди да се сервира за консумация. Lagers са много популярни в световен мащаб, особено pilsner и те съставляват най -големия процент от бирата, която се консумира в света. В по -късните години лагерите се определят само по отношение на метода на ферментация, но те имат различни характеристики. Средно по света лагерът е светъл на цвят и често е от стилове pilsner, helles или pale lager. Тези по -леки лагери имат мек вкус и обикновено се сервират в хладилник. Тези с най -сложните вкусове обикновено са най -тъмните, но в сравнение с елето, лагерите нямат силен аромат на хмел.

Резюме:

1. Бирата е общ термин за определен вид алкохолна напитка, докато лагерът е вид бира . 2. Лагерите се ферментират за по -дълъг период от време в сравнение с други видове бира, като ел. 3. Повечето лагери имат прост и мек аромат и са по -светли на цвят в сравнение с всички други видове бира. 4. Лагерите съставляват най -големия обем консумиран алкохол за разлика от другите бири.

3 коментара

  1. Бях любопитен и след като гледах епизода на приятелите, в който Майк пита Рос каква е разликата. Така че в края на тази публикация все още не бях много сигурен каква е разликата, освен лагера, ферментира повече и понякога се охлажда. Често виждам, че занаятчийските пивовари се отнасят до бледи ели, които мислех, че са просто бира, но предполагам, че е по -скоро лагер? Бирата изглежда много работа само за 6% алкохол, но това съм само аз. 😉

  2. Просто казано разликата е във ферментацията и кваса. По -голям, използвайки дънна ферментираща мая - при по -ниски температури. Ales използва топ ферментираща мая - при по -топли температури.

Вижте повече за: , ,