Разлика между аквафор и вазелин

vaseline_am Аквафор срещу вазелин

Aquaphor е мехлем, който има подобна текстура на вазелин и също споделя употреби с вазелин. Аквафор мехлем, ако е медикаментозен, може да се използва за лечение или предотвратяване на обрив при бебета, предпазване от незначителни порязвания, ожулвания и изгаряния, защита на кожата от въздействието на времето и вятъра, облекчаване на напукана кожа и устни, както и като бариера за запечатване влагата на кожата. Вазелинът, известен също като вазелин, е подобен локален мехлем на аквафор. Това е полутвърда смес от въглеводороди, за която се смята, че има лечебни свойства за кожата.

Въпреки че за пръв път е бил популяризиран като мехлем за изгаряния, порязвания и ожулвания, е доказано, че вазелинът всъщност няма никакъв медицински ефект върху процеса на образуване на мехури и не се абсорбира от кожата. Като се има предвид това, заслужава да се отбележи, че вазелинът е ефективен за ускоряване на процеса на заздравяване на рани поради неговия запечатващ ефект върху порязвания и изгаряния, който възпрепятства навлизането на микроби в раната и поддържа областта около раната еластична чрез запечатване на влага. се използва и в козметиката и лосионите за кожа (като вазелин), но за разлика от глицерола, вазелинът не е най -често срещаната активна смазваща съставка в лосиони, въпреки че е по -евтин. Това е така, защото не се абсорбира в кожата и по този начин придава усещане за мазнина.

Подобно на вазелина, аквафорът се препоръчва по -често от здравния персонал за успокояване на увредена кожа поради радиационни и дерматологични процедури. Фармацевтите също го използват често като основа за приготвяне на други мехлеми за кожа . Точно като вазелина, аквафорът може да работи и като защитна бариера за естествената влага на кожата и за предотвратяване на дразнители. Въпреки че съдържа малко вазелин (около 41%) като вазелин, той се различава от вазелина, защото съдържа други съставки като минерално масло, церезин, ланолин, пантенол, глицерин и бисаболол. Вазелинът от друга страна е 100% вазелин. За смесване на гладки стабилни емулсии, аквафорът е по -идеалният за използване. Aquaphor също се смесва силно с разтвори на маслена основа и други водни разтвори.

Резюме: 1. Вазелинът е 100% вазелин, докато аквафорът не е изцяло вазелин (около 41%). 2. Аквафорът се смесва по -добре с водни разтвори от вазелина. 3. Аквафор съдържа съставки като ланолин и глицерин, докато вазелинът не съдържа. 4. Вазелин (вазелин) може да се използва като смазваща съставка в лосиони, докато аквафор не се използва в лосиони. 5. Аквафор се използва като основа за фармацевтични мехлеми за разлика от вазелина.

6 коментара

  1. Каква е разликата между полиспорин и вазелин?

  2. Благодаря ви много за вашия много полезен уебсайт!

  3. Използвах този сайт за първи път. Много полезно за аквафор срещу вазелин!

  4. Благодаря ви, че изяснихте това! Току -що ми премахнаха рак на босилек и се чудех дали този мехлем би бил по -добър за възстановяване на кожата ми, след като я изстъргах и изгорях с размер около една четвърт и 1/4 ”дълбочина, след което изгорих, за да спра кървенето от дерматолога . Той използва това, за да покрие раната и ми даде малка проба .14oz епруветка. Ще отида да видя дали WalMart го носи!

  5. Виждам, че има химически разлики между Аквафор и вазелин, но статията не стига до степента на ефикасност на всеки от тях. Фактът, че Aquaphor съдържа допълнителни съставки, не означава, че тези допълнителни съставки дават допълнителни ползи. Дори съставките, които може да очакваме да имат значение, не е задължително. Има ли проучвания, сравняващи двата мехлема, или тези допълнителни съставки са начин да се оправдае добавянето към цената на вазелин?

Вижте повече за: ,