Разлика между американския женшен и корейския женшен

ginseng Американски женшен срещу корейски женшен

Женшенът е широко използвана билка, която повишава нивата на енергия в тялото. Американският женшен и корейският женшен са двата основни сорта билка женшен. Билката женшен, която обикновено се среща в Корея и Североизточен Китай, е известна като корейски женшен, а тези, открити в Америка и Канада, се наричат ​​американски женшен.

Американският женшен е известен също като Panax quinquefolius, а корейският женшен е известен като Panax ginseng.

Тъй като американският женшен е с по -охлаждащ характер, той може да се използва при горещи метеорологични условия. От друга страна, тъй като корейският женшен е по -топъл по природа, те са подходящи за по -студени условия.

Докато американският женшен се счита за по -релаксиращ и успокояващ, корейският женшен се счита за ободряващ и стимулиращ. Когато е известно, че американският женшен увеличава енергията „ин“, е известно, че корейският женшен увеличава енергията „ян“.

Въпреки че американският женски и корейският женшен съдържат почти същите активни съставки, наречени гинзенозиди, те са различни в съответните си аспекти. Когато американският женшен се обогати с групата Rb1 на гинзенозиди, корейският женшен е по -висок в групата на Rg1 на гинзенозидите.

Тъй като американският женшен насърчава енергията „ин“, той се използва за охлаждане на тялото по време на треска или от горещ климат. Американският вариант също е известен с това, че подобрява имунната система и също така помага при разстройство на дефицит на вниманието и хиперактивност. Тъй като корейският женшен е известен с това, че насърчава енергията „ян“ в тялото, той помага за съживяване на естествената топлина на тялото и също така помага за подобряване на кръвообращението.

Друга разлика, която може да се забележи между американския женшен и корейския женшен, е в неговата сила. Докато американският женшен има лек усилващ ефект „ци“, корейският женшен има по -силен ефект.

Резюме

1. Американският женшен е известен още като Panax quinquefolius, а корейският женшен като Panax ginseng. 2. Американският женшен е с по -охлаждащ характер и затова може да се използва при горещи метеорологични условия. От друга страна, корейският женшен е по -топъл по природа и е подходящ за по -студени условия. 3. Американският женшен се счита за по -релаксиращ и успокояващ, корейският - за ободряващ и стимулиращ. 4. Известно е, че американският женшен увеличава енергията „ин“, корейският женшен е известен с това, че увеличава енергията „ян“. 5. Американският женшен е богат на групата Rb1 от гинзенозиди, корейският женшен е по -висок в групата на Rg1 на гинзенозидите.

Последни публикации от Abishek ( виж всички )

4 коментара

  1. Аз съм объркан, ако не имате ин и ян, така че е добре да смесвате американски и корейски

    • Разбирам логиката ви, но изследванията, които направих ВСИЧКИ, показват, че е опасно да се предприемат и двете едновременно. Те също така заявяват, че непрекъснатата консумация не трябва да се случва, но препоръчват да се приема или за няколко месеца, след което да премине през фаза на охлаждане за няколко седмици. Така че, ако установите, че искате да вземете и двете, бих предложил да преминете от американски на корейски след периода на охлаждане.

  2. Безопасно ли е да приемате Ginsing panax, докато приемате разредител за кръв, наречен Plavix?

Обратни обрати

  1. Разлика между женшен и гинко билоба | Разлика между | Женшен срещу Гинко билоба

Вижте повече за: