Разлика между алуминиеви и дървени прилепи

baseball Алуминий срещу дървени прилепи

Основният въпрос за преценка на разликата между алуминиеви и дървени прилепи е - може ли алуминиева бухалка да удари бейзбол по -далеч от дървена бухалка? И двата прилепа имат предимства и първо можем да сравним качествата на двата дизайна. Единствената основна разлика, която можем да открием, е тяхното тегло. Алуминиевата бухалка е много по -лека и предлага по -голям контрол. Корекциите в последния момент за завъртане на топката са по -лесни, отколкото с дървена бухалка. Тъй като дървените прилепи правят регулирането на люлеенето по -трудно и се нуждаят от повече време за преместване на прилепа, алуминият се предпочита. Дървените прилепи имат по -малко откат и не вибрират толкова много в сравнение с алуминиевата бухалка, която има ефект на батут.

За да знаем разликата между алуминиеви и дървени прилепи, имаме някои параметри, които са масата на прилепа, масовото разпределение на теглото на прилепа, свиваемостта на дървото спрямо алуминия и динамичната напречна еластичност на дървото спрямо алуминия.

Разбирайки материалите за прилепи, можем да открием основни разлики. Алуминиевите прилепи имат разновидности сплави с различни комбинации от цинк, мед и магнезий. Когато са легирани с алуминий, тези метали дават повишено ниво на здравина, по -леко тегло и издръжливост. Алуминиевите прилепи не се чупят или напукват като дървени прилепи. Дървените прилепи имат класическо усещане и звук. Те са изработени от дърво, а дължината и ширината на зърното показва възрастта на дървото и плътността. Дървените прилепи могат да се счупят и напукат с времето. Алуминиевите прилепи дават по -малко вибрации, ако са направени от криогенно обработен алуминий. Има алуминиеви еднослойни прилепи и след това има алуминиеви двуслойни прилепи. Дървените прилепи са персонализирани за люлеене на тесто и се предлагат в различни форми и стеснения.

Правилното тегло на прилепа се определя от съотношението тегло-дължина. Това означава, че 34 -инчов прилеп има тегло -6 и тежи 28 унции. Изборът на тегло на прилеп зависи от силата, ръста и възрастта на играча. По-силните биещи могат да имат по-тежки прилепи, като дървени прилепи, а играчите с по-малка здравина могат да използват леки алуминиеви бухалки. Колкото по -лек е прилепът, толкова повече той ще генерира замах и ще увеличи контрола. Дървените прилепи имат цялото си тегло концентрирано в цевта и това означава, че цялата гравитация е по -далеч от ръцете и теглото не е равномерно разпределено. Теглото на алуминиевия прилеп е еднакво и точката на баланс не е в цевта, което улеснява люлеенето. Масата на дървения прилеп е по -концентрирана и се превръща в пречка за по -висока скорост на прилепа. Алуминиевата бухалка е по -ефективна при удари вътре в терена в сравнение с дървената бухалка, но с недостатък, че може да се вдлъбна.

Резюме:

1. Основната разлика между алуминиевите и дървените прилепи е теглото.

2. Дървените прилепи не се вдлъбват, но могат да се счупят или напукат.

3. Алуминиевите прилепи не се счупват или напукват, но могат да се вдлъбнат.

4. Дървените прилепи имат концентрирано тегло в цевта, което прави люлеенето бавно.

5. Алуминиевите бухалки имат еднакво тегло и са ефективни при удряне вътре в терена.

Вижте повече за: , ,