Разлика между алуминиевите и въглеродните стрелки

arrows-pd Алуминий срещу въглеродни стрели

Много често задаван въпрос от стрелците е дали трябва да стрелят от въглерод или алуминий стрелки. За този въпрос няма такъв конкретен отговор, защото той зависи от личните предпочитания на стрелец. Въпреки това, винаги има плюсове и минуси, свързани с двата продукта.

Валът от алуминиева стрела е създаден от Джеймс Истън през 1939 г. Обратната страна на използването на алуминиеви стрели е, че изпитани в продължение на десетилетия. Те се предлагат в различни размери и обикновено на по -ниска цена от въглерода, а когато става въпрос за стрелба по цели, алуминиевите стрели обикновено са по -големи и много по -лесни за издърпване от целите. Алуминият, за разлика от въглеродните стрели, има едно голямо изтегляне назад и това е, че се огъват лесно и са по -малко издръжливи. Цените им също стават все по -високи, приближавайки се до въглеродните стрелки, ако не съвпадат с тях.

Въглеродните стрелки се основават на сравнително нова и все още развиваща се технология, на повече или по -малко 30 години. Въглеродните стрели са не само на високи цени, но се предлагат в по -малко разнообразие от размери, но те са по -здрави от алуминиевите стрели. Тяхната повишена здравина и издръжливост също поддържа по -дълбоко проникване на вала в сравнение с алуминия. Алуминиевите стрели се огъват лесно, но въглеродните стрели могат да се натоварят и да се напукат, което означава, че те могат да се счупят при стрелба. Въглеродните влакна позволяват по -гъвкаво, така че е по -малко вероятно да отслабят, тъй като имат по -малко вибрации.

Въглеродните стрели увеличават скоростта на стрелата, докато алуминиевите са по -голям проблем защото са дебели и обемисти. Стрелките от въглеродни влакна имат недостатък, че могат да се счупят в студен климат и не остават верни. Стрелците, които са използвали както въглеродни, така и алуминиеви стрели, казват, че въглеродните стрели издържат по -добре от 3 към 1 над алуминиевите. Тъй като алуминиевите стрелки се нуждаят да се изправят доста често, което дава на въглеродните стрели предимство над тях, защото те се огъват и се връщат към истинската си форма. Що се отнася до цената, въглеродът може да се използва повторно без огъване и е по -издръжлив, което компенсира високата му цена, превръщайки го в напълно по -разумна инвестиция.

Алуминиевите стрелки са добри избор, ако тепърва започвате да стреляте с лък, тъй като може да загубите много комплекти, преди да овладеете изкуството. Въглеродът срещу алуминият е по -подходящ за професионални и по -възрастни стрелци, поради ниското си тегло. И все пак мнозина предпочитат алуминия заради неговата точност и лекота на работа в сравнение с въглерода. Въглеродните стрели трябва да се изследват внимателно, тъй като напуканите стрели могат да причинят наранявания по време на извиване. Въглеродните стрели също имат препоръчителен диапазон на теглене на вала и имат вал с по-малък диаметър, който също е кух в сравнение с алуминия.

Резюме:

1. Алуминиевите стрели са по -достъпни и икономични за начинаещ.

2. Карбоновите стрели са скъпи и по -леки от алуминия.

3. Алуминият може да се огъне лесно и често трябва да се изправя само след няколко изстрела.

4. Въглеродните стрелки са по -здрави и не се огъват, но могат да се разбият при ниски температури.

5. Алуминият не се напуква, но въглеродните стрелки могат да се напукат и счупят.

1 коментар

Вижте повече за: , ,