Разлика между акрил и латекс

Акрилни срещу латекс

Акрил и латекс боя са малко по подобен тъй като те са произведени от акрилова смола. След като бои акрилни и латексни са били произведени, той заменя нефт и алкидни бои. Въпреки че и двете бои са сходни в някои отношения, те имат много разлики между тях.

Когато латексова боя е по-използван за боядисване на болници или други структури, акрил се използва главно в произведения на изкуството.

Боядисване с латекс е достъпно навсякъде и можете да ги купите от всеки магазин за хардуер или боя магазин. От друга страна, акрилна боя може да се купи най-вече от занаятчийски магазини.

Когато латексова боя се основава вода, акрил е химическа основа. Както акрила има химикали, тя е по-еластична от латексова боя . акрилни бои договори и се разширява по-добри в сравнение с латекс, защото на тази еластичност. Акрилната боя е по-трайна, тъй като тя се съпротивлява лющене, приписвайки и пилинг.

За разлика от латекс бои, акрил е запалим, тъй като те имат химични съединения в тях. Освен това, акрил се счита също така да бъде по-токсичен от боя латекс.

В живописта на повърхностите, латекс е по-лесно да се прилагат от акрилна боя. Освен това, бои латекс изсъхват бързо в сравнение с акрил. В случай, че искате да премахнете латексова боя, тя може да бъде лесно да се направи с вода и сапун. Въпреки това е трудно да се премахне акрилни бои и разредители са необходими.

Друго нещо, което може да се види, че е латексови бои дават добро покритие с по-малко палта. Повечето от дизайнерите избират акрил с латексова боя при боядисване на екстериора на сградата като акрилни договори и се разширява в зависимост от температурата и времето.

Накрая, когато се сравнява цената на двете бои, акрилни бои, е по-скъпо от латекс.

Резюме: 1. боядисване с латекс е по- често се използва за боядисване на болници или други структури; акрилна боя се използва главно в произведения на изкуството. 2. Когато латексова боя се основава вода, акрил е химическа основа. 3. Тъй като акрил има химикали, тя е по-еластична от боя латекс. акрилни бои договори и се разширява по-добри в сравнение с латекс, защото на тази еластичност. 4. латексови бои дават добро покритие с по-малко палта. Повечето от дизайнерите избират акрил с латексова боя при боядисване на екстериора на сградата като акрилни договори и се разширява в зависимост от температурата и времето. 5. Когато се сравнява цената на двете бои, акрилни бои, е по-скъпо от латекс. 6. латексови бои да изсъхнат по-бързо в сравнение с акрил.

23 коментара

 1. Светият уау, тази статия е почти изцяло погрешно. На първо място, няма практическа разлика между акрили и латекс. Латекс е общ термин за кофи с акрилна боя. И двете са на водна основа, акрилна основа, и да имат нищо друго различно. Евтини бои имат повече винил, което ги прави по-еластична наречените "латекс." Акрили, продавани като "акрил" като цяло са по-високо качество с различни втвърдители и свързващи вещества, и по този начин по-добре боя. Трябва да го назад в тази ужасна статия.

  Второ-и двете акрил и латекс са базирани на вода. Казвате, акрил не е на водна основа, а се основава CHEMICAL. Вие разбирате всичко е химическа, особено вода, нали? Какво "химикали?" H2O. Кое е по вода. Акрилна боя е на водна основа.

  Накрая, акрил и латекс, също е акрил-двата са нетоксични поради тяхната същество водна основа. Акрилна боя е * не * запалим.

  Цялата тази статия е катастрофа.

  • Ей Крис, благодаря за коментирайки тук. Току-що бе направил прочетете тази статия, а ако това не е вашият коментар по-долу, щях да оставя с някои доста зле информация за боя.

   Така че, благодаря ти! Аз съм начинаещ с боя. Може ли да ми насочат в правилната посока по отношение на които боя да се използва за боядисване на Муслин или Canvas фон? Ще е 8x10ft, 3-4 greytone нюанси, може би някои оттенък нюанси.

   Благодаря!

  • Благодаря ви много Много добре обяснено

  • Отличен отговор

  • Имах дланта си върху челото на целия чете .. Трябва да са писали статията ми приятел .. Как са в състояние дори една публикувате това в интернет? L о l..100% пазя гърба на този един ...

  • Тридесет години боядисване и чета тази ужасна статия мислене Загубих целия си ум. Взирах се върне в предишното изречение разклащане главата ми като WTH съм четене! Тази статия трябва да е бил свален.

 2. Поставете плевел в кокоса и светлина THA & удари!

 3. Съгласен съм на 100% с Крис. Дали някой действително се направят някои изследвания, преди да напише това ужасно неточно статия? Можем ли да получим някой (който не е пълен идиот), за да предприемете тази надолу и пренаписване целия този пост? Кой е създал тази купчина боклук, Fox News? Хайде сега, направи малко на изучаването на фактите, на нещо, което възнамерява да информира маса население около. Това е просто отвратително журналистика. Надявам се, че всеки, който чете тези проверки коментарите и слуша Крис. Когато става дума за къща боя, те са подобни, тъй като са на водна основа, но по-акрил в боята, толкова по-издръжлив, че ще бъде. Така че ако сте с надпис "латекс", тя просто има повече винил в микса, така че те могат да използват по-малко акрил и да бъде по-евтино. Ето защо, "акрил" боя не е винил, и това е, което ви ще намерят при разглеждане на най-добрите бои.

 4. Крис и Джош, Благодарим Ви, че джентълмен, че отделихте време да коментар. Знам, че момчетата ми помогнаха, дори ако аз съм единственият, в края на краищата. Наздраве.

  • Кейт,

   Аз Ви предлагам да се преразгледа тази статия в честност и отзивчивост към вашите читатели. Тя също така ще помогне за възстановяване на доверието в него.

   Не забравяйте, че не всеки, който чете статии, дори когато той или тя може да има твърдо мнение относно съдържанието, ще напишете коментар. Не бих се предположи, че много други хора са чели и коментарите.

 5. Ние коментиращите са единодушни в нашите корекции на тази статия.

  FYI - няма ЛАТЕКС в латексова боя !!! "Латекс" е погрешно название, термин, използван в САЩ прилага за всички синтетични полимери, защото те имат подобни свойства като естествен латекс. Реал латекс, обаче, не се използва в продукти за боядисване. Виж: http://www.dundean.com/tips_what_is_latex_paint.shtml

  Наречена е така, латекс и акрилни бои и двете са на водна основа. Както често DIY интериор Преустройство, както и абстрактен художник, аз знам, бои ми!

  Аз взех много класове, спонсорирани от Golden Бои, един от най-високите степени на художник акрилни бои, предлагани на пазара. Колкото по-акрил пигмент и по-висок процент на, толкова по-висока степен на боя. Ако се вгледате в съставките на Бенджамин Мур "Регал Изберете" премия на яйчната черупка боя (Blueberry - черен цвят), те са вода, акрилен полимер, варовик, каолин калциниран (намалява свиване), слепващ агент, и пигмент.

  Тази невероятна черна боя успешно покрит с бял, текстурирани стена в един брой на ръка четка живопис.

  Трудно е да се разбере как толкова проста тема може да бъде толкова неточно съобщава.

 6. Благодарение на коментарите Сега съм в течение. Въпреки, че основният въпрос, който ме доведе до този сайт ", което е по-добре боя" е основно отговор от оригиналната статия. Вижте най-рекламите на страницата ... Този сайт и всички други неточни страниците с информация за като това са баражи само ключови думи, за да получите рекламен трафик.

 7. Очевидно е, че статията е написана от един Обама Votee. Единствените, които получават работни места в момента. О, и други 3-та страна типове Индия радикална мюсюлмани, които си мислят, че съм извадил Fast Един от Америка.

  Аз отивам новини за теб. Запасете Skjt нагоре и да се подготвят да бъдат транспортирани обратно откъдето дойде. Visa overstayer Bratz и техните роднини 25 те донесоха със себе си по време на приема колеж далеч от истинските реални американци. Вашето време изтече и Да, ние ще депортира си 60% отстъпка $ цени за Апартамент 10 на стая. ВАШАТА няма!

 8. Благодаря за задълбочени коментари

 9. Здравейте всички! Като инженер, който се използва за работа в архитектурен покрития растение, аз просто исках да хвърля моите 2 цента инча

  Акрил, стирол и винил са 3 основни видове водна основа "латекс" бои (в ред от най-високата към най-ниската стойност).

  От трите акрилна боя е най-издръжлив. Той има много добра устойчивост на ултравиолетови лъчи, и се използва в екстериорни бои, поради способността му да устои на атмосферни влияния и с тебешир. Тя се използва в еластомерни покривни мембрани, които трябва да бъдат много гъвкави.

  Стирен не е толкова траен или UV устойчиви като акрил, но има тенденция да имат по-добра устойчивост на вода. Понякога Syrene и акрил всъщност са смесени заедно, за да спестят пари и да получите по-добра устойчивост на влага (за сметка на общата издръжливост).

  Винилови бои, базирани са на най-ниската цена, и са много хидрофилни (с тенденция да абсорбира вода и ще съборят). Те се използват само в интериорни приложения, и са склонни да се използва, е по-слабо износване приложения като таван боя.

  Като цяло, гланц и покривност има повече да се дължи с концентрации пигмент. 100% акрилна боя може да бъде лъскава (ниска концентрация обем пигмент, или PVC), слонова кост (среда), или плосък (високо PVC, добра покривност). Винилови бои са склонни да бъдат в приложения, които използват високо PVC (отново, таван боя, че не иска да бъде лъскава).

  Всички бои на базата на три водни са сравнително лесно да се чисти, но обикновено показват четката. За приложения като дограма или врати, алкидни (масло) бои на базата могат да бъдат предпочитани. Те имат отлична поток (по-малко четката) и като цяло са по-трудно, много физически трайно покритие. Те компромис е, че те са по-трудно да се чисти (изискващи разредители) и да отнеме повече време, за да изсъхне.

  Окончателно мисъл: акрилна боя със сигурност е самозапалими след като изсъхне (както са стирен, винил и алкидни бои). Въпреки това, дебелината е толкова малка, че материалът е боядисан е може би по-важен фактор за общата сигурност.

 10. Като художник, въпросът ми включва смесване акрил художник с латекс акрил къща боя. Някой знае ли, ако може успешно да се смесват двете, ако правите акрилен изсипва картина? И ако е така, колко добавка (като Floetrol) да ви постави в акрил латекс къща боя (или ти просто използвайте вода)? Благодаря за всяка помощ.

 11. Точно обратно върху боядисана оградата и да отидете. Не означава, че няма винил в акрил.

 12. Са били проучване как ефективно лечение (председател и боя) тази декоративна PVC тапицерия от Zhangby "от Amazon за използване като част от по-гъвкав тапицерия. Предлага използване на праймер основава масло и след това спрей боя или латекс. Всеки професионалист мога да говоря с ми казва нещо различно и IM тооолкова объркани н виждам тази статия. Все още търси решение, някои от ф знаещи професионалисти все още там?

Вижте още за: , ,