Разлика между акрилни и стъклени бонгове

Акрил срещу стъклени бонгове

Разликата между акрилен и стъклен бонг е материалът и цената. Стъклените бонгове са по -скъпи от акрилните. Старите пушачи, които не желаят да опитат нищо друго освен тревата, предпочитат стъклени бонгове, тъй като акрилните бонгове могат да променят вкуса на плевелите.

От друга страна, акрилният бонг е по -здрав от стъклото и не се чупи лесно. В сравнение с акрилните бонгове, стъклените бонгове са крехки и чупливи. Акрилните бонгове са по -евтини и по -лесни за фиксиране, докато стъклените бонгове са не само скъпи, но и невъзможни.

Акрилните бонгове са подходящи за опаковане във вашия куфар и взети заедно с вас по време на пътуване, докато може да не е добра идея да направите същото със стъклените бонгове. Стъклените бонгове не са преносими, тъй като лесно се чупят. Стъклените бонгове обаче осигуряват по -гладък дим в сравнение с акрила. Стъклените бонгове също могат да запечатат добре, но акрилните бонгове могат да бъдат груби и трудни за почистване, докато стъклените бонгове са много по -лесни за почистване.

Акрилът в сравнение със стъклени бонгове е по -ниска среда за пушене, но е по -издръжлив в сравнение със стъклени бонгове. Някои от акрилните бонгове имат купата и стеблото от метал. Много пушачи смятат, че металните и акрилните части са отговорни за промяната на вкуса на плевелите. Пушачът може да се наложи да я дои твърдо, което е вредно за белите дробове. Акрилният бонг също има много плъзгане, което помага за загубата и изгарянето на повече плевели неефективно. Друг недостатък на металната тръба е, че бързо се нагрява . Акрилните тръби изглежда никога не дават същия удар като стъклото, тъй като те са трудни за издърпване.

Много пушачи предпочитат стъклото заради външния му вид и усещане. Лесно е да се види през стъкло, да се смени водата, когато е необходимо. Акрилните бонгове обикновено са изработени от цветен материал и не са толкова добри като стъкло, че да се виждат. Освен това стъклените бонгове за счупване също нямат екран и пушачът може също да вдишва пепел. Недостатъкът на акрилните бонгове е, че отделят вредни пластмасови изпарения.

Резюме

1. Стъклени бонгове изглеждат и се чувстват добре.

2. Акрилните бонгове се използват като алтернатива за стъклени бонгове.

3. Стъклените бонгове са скъпи и крехки.

4. Акрилните бонгове са издръжливи и не се чупят.

5. Стъклените бонгове не са подходящи за пътуване, докато акрилните бонгове могат да бъдат опаковани в куфара и взети със себе си.

1 коментар

  1. Предпочитам акрилни пластмасови бонгове. Имам счупени стъкла скоро след покупките. Не забелязвам разлика във вкуса.

Вижте повече за: ,