Разлика между вар и ключов вар

Лайм срещу ключов лайм

Цитрусовото е общоприетото име на цъфтящия храст или малко дърво, което принадлежи към семейство Rutaceae, което е родом от Югоизточна Азия. Плодовете му, богати на витамин С и флавоноиди, могат да се консумират пресни или да се правят на сок или конфитюр. Има много сортове цитрусови плодове, най -често срещаните от които са: портокали, грейпфрут, мандарини, лимони и лайм. Докато портокалите, мандарините и грейпфрутът обикновено се консумират пресни, лимоните и лаймът са най -подходящи за приготвяне на сокове и като гарнитура за ястия.

Лаймът е цитрусов сорт, който е кръгъл и има зелен до жълт цвят. Пулпът му е много кисел и кисел и се използва в много ястия. Листата му се използват и като билки в повечето части на Азия, докато сокът му се използва за добавяне на вкус към различни видове напитки.

Той има много други приложения, освен че се консумира като храна. Това е добро лекарство за скорбут, а етеричните му масла се използват в парфюмите. Вар се използва и при производството на почистващи продукти. Има няколко вида вар, а именно; Персийски, испански, сладък, австралийски, кафир, кръв, мандарина, мускус и варовик. Ключовият лайм е по -малък, има повече семена и има по -силен аромат от повечето други видове вар. Докато липата обикновено има зелен цвят, когато е неузряла, а именно когато обикновено се берат, ключовата вар е с жълтеникав цвят. Освен това е по -малко здрав от другите видове вар. Има по -тънка кора от повечето други видове вар и е по -кисела, но има по -сладък вкус от всички други видове вар. Вкусът му също е различен. Има по -силен, по -интензивен и тръпчив вкус. Използва се в сиропи, десерти, маринати, къри и дресинги.

Известна е още като оманска вар, мексиканска или западноиндийска вар и барманска вар. Подобрява вкуса на алкохолни напитки като маргарити, тоници и джинове. Името си е получило от Флорида Кийс, която е известна със своя варен пай Key. Той също е роден в Югоизточна Азия, но е донесен в САЩ чрез Близкия изток, Северна Африка, Европа, по -специално Испания, която донесе дървото до Флорида Кийс.

Резюме:

1. Лаймът е разновидност на цитрусовото растение, което има плодове, които се използват в сокове и ястия, докато ключовата вар е вид вар. 2. Повечето видове вар имат дебели кори, но ключовата вар има по -тънка кора. 3. Ключовата вар е по -сладка от другите видове вар. 4. Ключовият вар е по -малък по размер и обем от повечето други видове вар. 5. Ключовият лайм е по -кисел, по -кисел и има по -интензивен аромат, докато други видове вар имат по -малко киселинно съдържание и по -малко интензивен аромат. 6. Варовете се берат, докато са все още зелени на цвят, но ключовата вар има по -жълтеникав цвят в сравнение с други видове вар. 7. Ключовата вар има повече семена от другите видове вар и също така е най -добре да се използва за подобряване на напитки и напитки.

1 коментар

  1. На едно място казвате, че ключовите липи са по -сладки от другите липи, а на друго дантела казват, че са по -сладки и по -кисели. Кое е, по -сладко или сладко?

Вижте повече за: