Разлика между Ананас и Ананас

Ананасът е един от най -популярните плодове в световен мащаб. Въз основа на сладката природа, която не забравя своите хранителни ползи, този плод дори се внася в повечето страни. Използва се и за готвене, както и за рецепти за печене. Докато термините Ананас и ананас понякога се използват като синоними, те имат различия.

Анани

Това е род растения от Централна Америка и Южна Америка от семейство бромелиеви. Включва ананаса, вида Ananas comosus. Ананите са пренесени от местните жители на Карибите на Карибските острови. Произходът му е в Мезоамерика. За първи път е видян през 1493 г. в Гваделупа от Христофор Колумб. След това е донесен в Европа от Бразилия от португалците.

Видът е създаден чрез търговски ананасови плантации във Филипините, Флорида, Куба, Хавай, Югоизточна Азия и Доминиканската република.

Ананас

Това е годен за консумация тропически плод, любим на много хора. В световен мащаб това е третият най -важен локален плод. Той е от семейство Bromeliaceae. Сред най -големите производители на ананаси в световен мащаб са Бразилия, Коста Рика и Филипините. Тревистото многогодишно растение е местно в Южна Америка.

Прилики между Ананас и Ананас

  • И двете се отнасят до един и същ актуален плод, ананас

Разлики между Ананас и Ананас

Природата

Ananas е род от семейство Bromeliaceae, който включва вида Ananas Comosus, ананаса. От друга страна, ананасът е растителен вид.

Ананас срещу ананас: Сравнителна таблица

Обобщение на Ананас срещу ананас

Ananas е род от семейство Bromeliaceae, който включва вида Ananas Comosus, ананаса. От друга страна, ананасът е растителен вид.

Вижте повече за: