Разлики между масло и масло

Масло срещу масло

Много хора са доста загрижени за видовете храни, които ядат, а някои са още повече, когато става въпрос за това, което е било използвано при готвене на храната им. Ето защо тази статия ще разгледа разликите между маслото и маслото и каква информация трябва да знаете. Тези дни е много важно да знаете, че храните, които можете да ядете, особено ако ядете навън, се приготвят по здравословен начин, като се използват полезни за вас съставки. Две от най -често срещаните съставки, които доминират в кухнята, са масло и олио. С какво маслото е по -добро от маслото и в същото време с какво маслото е по -добро от маслото? Има ли разлика? Вкусно? Здравословно?

Какво представлява маслото?

Маслото е дебел и кондензиран източник на млечна мазнина, съставляващ около осемдесет процента, който включва вода и обезмаслени млечни твърди частици. Маслото се прави от мляко или сметана, а понякога се прави както от мляко, така и от сметана.

Маслото съдържа и наситени мастни киселини.

Маслото също се счита за млечен продукт и това се приготвя чрез разбиване на прясна сметана. По -често маслото се използва като подправка и се използва и за готвене, заедно с олио и маргарин.

Маслото е бледожълто на цвят, но понякога е наситено жълто или може да е почти бяло на вид. Тъй като някои марки масло се приготвят и продават в търговско производство, цветът може лесно да се манипулира.

По отношение на вкуса, много готвачи и майки предпочитат използването на масло, тъй като, въпреки че има свързани с него мазнини, ароматът, който предлага, не може да бъде съпоставен. Най -хубавото е, че когато маслото се използва в готвенето, подобно на сотирането на зеленчуци, ароматът се допълва и засилва много.

Какво представляват наситените мастни киселини?

Лаически казано, това са мазнини, които не могат да се разграждат в организма. Така те се съхраняват и събират в различни части на тялото. Ето защо много диетолози предлагат да се откажете от храни, които съдържат масло като част от съставките. Вашето тяло вече има наситени мазнини и яденето на храна, която има наситени мастни киселини, със сигурност би увеличило здравословните проблеми. Високият холестерол е първият проблем и вероятно най -високият в списъка, когато ядете храни, които имат твърде много наситени мастни киселини.

Какво е масло?

Маслото е друга съставка, която обикновено се използва при готвене. Със сигурност има много видове масло като кокосово масло, сусамово масло и зехтин, за да назовем само няколко. Някои хора предпочитат използването на олио при готвене поради редица ползи за здравето, да не говорим за гамата от вкусове, които се прилагат към храната, приготвена, когато се използва. Тъй като просто има твърде много видове масла, които се използват като алтернатива, има малко проучвания, които подкрепят ползите от тях, с изключение на вероятно зехтина.

Масло

Докато маслото е съставено от наситени мастни киселини, маслото има ненаситени мастни киселини.

Какво е олио за готвене?

Когато говорим за олио за готвене, когато се използва за пържене, печене или други видове готвене, то е от растителна, животинска или синтетична мазнина. Някои го използват за салати, хляб и като дресинг. Това се нарича годно за консумация масло.

Маслото за готвене е под формата на течност . Някои масла обаче се втвърдяват, когато се поставят на стайна температура. Примери за такова втвърдяващо се масло са кокосово масло, палмово масло и масло от палмови ядки. Маслото за готвене включва:

Слънчогледово масло Царевично масло Зехтин Соево масло Рапично масло

Маслото може да бъде придадено на вкус, когато се смесят с него допълнителни съставки, като билки, чесън и подправка от чили, за да назовем само няколко.

Резюме:

Маслото има наситени мастни киселини, маслото има по -малко, в зависимост от вида на маслото. Маслото обикновено е в твърда форма, маслото е в течна форма, въз основа на повечето от намерените препарати. Маслото може да предложи много по отношение на аромата. Маслото може да предложи много по отношение на здравето.

1 коментар

  1. 12vn.net е фантастичен уебсайт, изпълнен с ценна и точна обща информация. Добра работа. Моля, продължавайте с чудесната работа, която вършите.

    Джордж М. Систрънк

Вижте повече за: , , ,