Разлика между нишестето от тапиока и брашното от тапиока

Тапиока нишесте срещу брашно Тапиока

Една основна разлика между нишестето от тапиока от брашното от тапиока е, че тапиоката се получава от нишестето от растението маниока, докато брашното се взема от корена му. И двамата са изтеглени от Manihot esculenta. Този вид растение се среща в Амазония, Бразилия, Колумбия, Венецуела, Куба, Пуерто Рико, Хаити, Доминиканската република, Хондурас и по -голямата част от Западна Индия. Това сега се отглежда по целия свят и е широко известно с множество имена. Въпреки че се нарича по различен начин в зависимост от страната, тапиоката обикновено е известна като маниока или горчива маниока.

Английското име тапиока произхожда от южноамериканското тупи, което като цяло се отнася до метода, чрез който маниоката се прави подходяща за ядене. Смята се, че корените на растението горчив маниок съдържат много вредно съдържание на криогенни гликозиди, линамарин и лотаустралин. Растението маниока има или червени, или зелени клони. По -голямата част от опасното съдържание се намира в зелените клони, така че подлежи на специфични лечения за отстраняване на токсините. Недостатъчно обработената горчива маниока може да причини паралитично заболяване, когато се консумира в продължение на няколко седмици. По този начин тези корени се обработват, за да се направи нишестето.

Касавата е третият най -добър източник на въглехидрати в света; това е основната храна сред много хора. След като се обработи, нишестето може да се превърне в прахообразно, плътно брашно, правоъгълни пръчици, перли или боба до някои култури и люспи от тапиока. Следователно, нишестето от тапиока срещу брашното от тапиока е само въпрос, когато нямате представа каква селекция от нишесте искате да закупите.

Тапиоката е известна по целия свят, че не съдържа глутен. Безброй хора са тези, които се възползват повече от това, защото почти 1 на 100 души само във Великобритания страда от непоносимост към глутен. Непоносимостта към глутен се нарича в медицината като целиакия. Цьолиакия е състояние, при което лигавицата на тънките черва се уврежда, като по този начин се предотвратява усвояването на части от храната, които са жизненоважни за поддържане на здравето. Глутенът се намира в пшеница, ръж, ечемик и овес. Реакцията с глутен причинява увреждане през чревната стена. По този начин хората, засегнати от това заболяване, избират да ядат предварително филтрирано брашно от тапиока за няколко гастрономически употреби.

Брашното от тапиока е предпочитано в кухнята поради своята гладка текстура, леко и супер бяло брашно, което става непрозрачно или полупрозрачно при варене. Осигурява благоприятно дъвчене на печени продукти, като кифли и др. Оказва много бял хляб, независимо дали е пълнозърнест или бял. Сгъстява се лесно. Ето защо е известен като добър, икономичен сгъстител, като по този начин спестява енергия в процеса. Той не се коагулира лесно за разлика от всяко друго царевично нишесте, така че е обикновен избор за замразени деликатеси. Брашното от тапиока придава лъскав и много апетитен вид на пайове, сосове, сосове, яхнии и супи. Също така е перфектно брашно за драгиране, когато се смеси с царевично нишесте. Брашното от тапиока няма собствен аромат, затова никога не се смесва с ароматите на ястието.

Освен че не съдържа глутен, той също няма мазнини под каквато и да е форма, витамини и минерали и е почти без протеини. Той е изключително богат на въглехидрати.

Резюме:

1. Тапиока нишесте срещу брашно тапиока е само съображение, когато нямате представа какъв избор на нишесте искате да закупите.

2. Тапиоката е известна още като маниока.

3. Касавата е третият най -добър източник на въглехидрати в света; това е основната храна сред много хора.

4. Тапиоката е известна по целия свят, че не съдържа глутен.

5. Брашното от тапиока е предпочитано в кухнята поради своята гладка текстура, леко и супер бяло брашно, което става непрозрачно или полупрозрачно при варене.

6. Освен че не съдържа глутен, той също няма мазнини под каквато и да е форма, витамини и минерали и е почти без протеини. Той е изключително богат на въглехидрати.

Последни публикации от golden ( виж всички )

1 коментар

  1. Забележително! Нейното наистина страхотно писане, имам много ясна представа по темата от този пост.

Вижте повече за: