Разлика между оризовия оцет и оризовия оцет

Оризов оцет срещу оризов винен оцет

Във всяка кухня на всяка страна по света оцетът е важна подправка. Използва се в повечето рецепти, особено в салати и кисели краставички.

Оцетът е кисело вещество, което се получава в процеса на ферментация. Основната му съставка е етанол, който се превръща в оцетна или етанова киселина. Той също така съдържа малки концентрации на винена, лимонена и други киселини.

Той е изобретен в Китай по време на династията Ся и е бил широко използван по време на Стария завет. Произвежда се от няколко различни източника като ечемик, плодове, кокос, палма, тръстика, стафиди, фурми, бира, мед и ориз.

Плодовите оцети се получават чрез ферментация на техните сокове; малцовият оцет се прави чрез ферментация на ечемик или други зърнени храни; балсамовият оцет се получава чрез алкохолна и оцетна ферментация на гроздов сок и загряването му. Захарният оцет се прави чрез ферментация на захарен сироп или меласа.

Оризовият оцет е много разпространен в Китай, Япония, Корея и Виетнам. Произвежда се от ферментирал ориз и всяка страна произвежда оцет с отличителен вкус от другите. Всички те са по -меки и сладки от западния оцет.

От четирите китайски оризов оцет има по-силен вкус и може да бъде направен от бял ориз, който произвежда бледожълт оцет с по-силен аромат, черен ориз, който произвежда тъмно оцветен и пушен аромат, или червен ориз, който произвежда червен ориз -оцветен и подчертано овкусен оцет.

Японският оризов оцет е мек и мек и има подправен сорт оризов оцет, който има сол и захар и се използва за приготвяне на суши. Корейският оризов оцет обикновено се прави от клеев или кафяв ориз, смесен с нурук. Виетнам има пикантен и кисел оризов оцет.

Докато оризовият оцет се прави директно от ферментирал ориз, оризовият винен оцет се прави от оризово вино или остатъците от производството на оризово вино. Оризовият винен оцет се прави от утайките или утайките от оризово вино. Това са остатъци или частици, които се утаяват на дъното на виното.

Въпреки че едното може да се използва като заместител на другото, те имат различни вкусове. Оризовият винен оцет има по -силен вкус, подобно на японския подправен оризов оцет, който се прави със саке или оризово вино. Подобно на оризовия оцет, ароматът и цветът на оризовия винен оцет зависят от вида ориз, който се използва за направата му.

Резюме:

1. Оризовият оцет е направен от ферментирал ориз, докато оризовият винен оцет е направен от оризово вино. 2. Оризовият оцет се произвежда директно от ориз, който е подложен на процес на ферментация, докато оризовият винен оцет се прави от утайките или остатъците, които са останали на дъното на оризовото вино. 3. Въпреки че имат една и съща съставка, която е ориз, те леко се различават по своите вкусове; оризовият оцет е по -мек, докато оризовият винен оцет е по -силен. 4. Цветът и ароматът на двата вида оцет зависят от вида ориз, който се използва за направата им.

3 коментара

  1. Еха.

    Дойдох тук, за да открия разликата между оризов оцет и оризов винен оцет. Когато стигнах до третото изречение, в което се казва нещо за пророк на име Мохамед, спрях да чета. Нямаше пророк на име Мохамед. Никога. Ще използвам друг източник, за да намеря отговора на въпроса си за оризовия оцет. Благодаря все пак.

    Исус Христос е Господ. Бог да благослови!

  2. Търся масло от оризово вино. Казаха ми, че има Sake в него и е добре за кожата ви.

    Има ли такъв продукт?

Вижте повече за: