Разлика между обикновеното брашно и брашното

Редовно брашно срещу брашно за хляб

Обикновеното и хлябното брашно са два вида брашно, по -специално два вида пшенично брашно. Има малки разлики между двете брашна, най -вече по същество на състава/съставките и съответната им употреба.

Обикновеното брашно е известно още като обикновено брашно или универсално брашно. Това е брашно, произведено от комбиниране на пшеница с ниско и високо съдържание на глутен. Като брашно, той има по-малко протеини (11-12 %) и в резултат на това ниско съдържание на глутен. Той няма добавки или допълнителни съставки. Универсалното брашно се използва за различни хлебни изделия като бисквити, бързи хлябове, бисквити, сладкиши и други твърди хлябове. Поради широката гама хлебни изделия, които могат да бъдат направени от това брашно, той е най -често използваният и основен продукт в много магазини за търговия на дребно. Освен това е по -евтин в цената. Универсалното брашно може да бъде класифицирано като избелено или неизбелено. Този вид брашно може да има дълъг срок на годност, когато се съхранява в плътно затворени контейнери. Може да издържи осем месеца в хладно и сухо помещение за съхранение в шкафа или до една година, ако се постави в хладилник.

От друга страна, брашното за хляб е друг вид брашно, използвано при производството на хлебни изделия. За разлика от обикновеното брашно, хлябното брашно има високо съдържание на протеини (13-14 %) и глутен. Високото съдържание на протеини и глутен допринася за дъвченето и здравината на готовия хляб. В допълнение, той е проектиран да подпомага действието на дрождите и да развива еластичността на тестото. Дрождите в този вид брашно се втасват добре. Друг голям принос е способността на хляба да има по -пълна и по -дефинирана форма и структура в сравнение с други продукти, произведени от други видове брашно.

Освен истинското брашно, направено от твърдата зимна пшеница, брашното за хляб съдържа следи от витамин С, калиев бромид и брашно от малцов ечемик, което помага на дрождите да работят, подобрява текстурата на хляба и ускорява процеса на приготвяне на хляб.

Хлябното брашно обикновено се използва за кори за пица, хляб и други продукти от мая. Съхранението на брашно за хляб може да бъде в шкафове или хладилници. Брашното трябва да бъде в плътно затворен съд за по-дълъг срок на годност. В шкафовете брашното за хляб може да издържи до няколко месеца, докато в хладилник може да издържи до една година.

Резюме:

1. Хлебното брашно и обикновеното брашно са два вида пшенично брашно. И двете брашна се използват от много хора при приготвянето на много разновидности хлебни изделия. 2. Основните разлики между двата вида брашно са съставките, състава, класификацията и употребата на брашното. И двете брашна са смесени продукти и могат да се съхраняват на сходни места (шкафове и хладилник, използвайки същата процедура и материали). 3. По отношение на състава или съставките, обикновеното брашно няма добавки, докато хлябното брашно има добавки от малцово ечемичено брашно и витамин С. 4. Тъй като обикновеното брашно няма добавки, то може да бъде заменено в рецепти, изискващи брашно за хляб. Добавянето и внимателното съотношение на съставките е ключът. Междувременно, брашното за хляб не може да бъде заменено с обикновено брашно, тъй като добавките вече са включени. 5. Хлябното брашно се прави от твърда зимна пшеница, докато обикновеното брашно се прави от смес от лятна и зимна пшеница. 6. Съставът на протеини и глутен и на двете брашна също се различават. Хлябното брашно има по-високо съдържание на протеини и глутен (13-14 %), което го прави „по-твърдо брашно“. От друга страна, обикновеното брашно има по-ниско съдържание на протеини и глутен (11-12 %). Това характеризира обикновеното брашно като „по -меко брашно“. 7. Редовното брашно може да бъде неизбелено или избелено. Хлябното брашно почти винаги е неизбелено. 8. Редовното брашно е популярен вид брашно, лесно достъпно и на ниски цени. Тези неща не са верни, когато става въпрос за брашно за хляб, което обикновено има по -висока цена и не винаги е достъпно за домашно готвене.

Вижте повече за: за