Разлика между светъл и тъмен царевичен сироп

Светъл срещу тъмен царевичен сироп

Само това, което подсказва самото име, царевица сироп е течна форма производно на царевично нишесте - един вид храна сироп особено съставена от царевица, която съдържа различни количества малтоза, глюкоза и по-високи олигозахариди. Някои от основните цели на царевичния сироп включват: омекотяване на текстурата на храната, предотвратяване на кристализацията на захарта, добавяне на обем и подобряване на ароматите.

Терминът „царевичен сироп“ също се използва като синоним на глюкозен сироп, тъй като основната съставка на глюкозния сироп също е царевично нишесте. Царевичният сироп постепенно е толкова сладък, колкото гранулирана захар , което му позволява да замени подсладителите в повечето рецепти.

Царевичният сироп се предлага в две основни форми - светъл царевичен сироп и тъмен царевичен сироп. И двете могат да имат еднакви функции и обикновено могат да се използват взаимозаменяемо.

За да ги запазите химически стабилен, както светлината царевичен сироп и тъмно царевичен сироп съдържа балансирано количество декстроза, фруктоза, малц, и глюкоза, въпреки царевичен сироп не разполага с ограничен срок на годност (дължината на времето , че храни, напитки, лекарства, химикали и много други нетрайни продукти се дават, преди да се считат за неподходящи за продажба, употреба или консумация).

Светлият царевичен сироп обикновено се използва за приготвяне на бонбони и десерти. Това е смес от самия царевичен сироп с царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза (по -разтворим, по -сладък вариант на царевичен сироп, който се използва за заместване на тръстикова захар, захар от цвекло и мед), което повишава неговата сладост. Светлият царевичен сироп също е овкусен и подправен с ванилия и сол. Умерено сладък на вкус, светлият царевичен сироп изглежда бистър и безцветен. Може да се нарече и „бял“ царевичен сироп. В случай на царевични сиропи, „светлина“ се отнася до нюанса на цвета му, но често се бърка от хората, че е „улеснен“ или всяка друга грешка в изписването, което означава намалени калории, което е погрешно. Светлият царевичен сироп няма значителна разлика с тъмния царевичен сироп по отношение на съдържанието на хранителни вещества.

От друга страна, тъмният царевичен сироп, от името му, идва в наситено кафяв цвят и е малко по -сладък и има много по -силен напорист вкус от светлия царевичен сироп. Тъмният царевичен сироп е вид царевичен сироп с малко количество вид меласа, получена от захарна тръстика, която се нарича сироп за рафиниране. Той също така съдържа карамелен аромат, натриев бензоат (консервант), сол и карамелен цвят.

Когато човек отиде в хранителни стоки или супермаркет, за да купи царевичен сироп, винаги се допуска грешката да се получи лек царевичен сироп за тежки подсладители. Обърнете внимание, че тъмните и светлите царевични сиропи имат различни рецепти, които им подхождат и следователно трябва ясно да се различават един от друг.

И двете могат да се използват за приготвяне на бонбони и други десерти. Когато човек има за цел да поддържа консистенцията на храната, трябва да се има предвид дебелината на сиропа. Нивото на сладост също трябва да бъде фактор при избора между двете. Светлият царевичен сироп обикновено е по -лесен за смесване с други вкусове, отколкото тъмен царевичен сироп. Ценителите на десерта предполагат, че лекият царевичен сироп може да се използва за замяна на бяла и кафява захар. От друга страна, тъмният царевичен сироп може да замени добре карамела.

Резюме:

1. Светлият царевичен сироп и тъмният царевичен сироп функционират подобно на подсладители и могат да се използват взаимозаменяемо. 2. Светлият царевичен сироп е бистър и има безцветен цвят; по този начин може да се нарече и „бял“ царевичен сироп, докато тъмният царевичен сироп изглежда тъмнокафяв. 3. Тъмният царевичен сироп е по -сладък и има по -категоричен вкус от светлия царевичен сироп. 4. Светлият царевичен сироп може да замени захарта, докато тъмният царевичен сироп може да замени карамела.

Вижте повече за: