Разлика между диетична сода и обикновена сода

Диетична сода срещу обикновена сода

Като част от развиващите семаркетингови стратегии и за да задоволят продължаващото търсене на по -здравословни храни и напитки, содовите компании са направили множество варианти на своите газирани напитки, за да се погрижат за нуждите и уникалните предпочитания на своите потребители. Резултатът е дълга редица видове сода като: обикновена, диета, подходяща, нула, макс и много други. Но сред тях двата най -обсъждани сода са вероятно обикновените и диетични газирани напитки.

Диетичната сода е просто същата като обикновения й аналог, но използва различен тип подсладител в съставките. В обикновените газирани напитки напитката се подслажда с обикновена естествена захар (т.е. царевичен сироп с високо съдържание на фруктоза). Но в случай на диетата сода, тази съставка е била пропусната от микса и се заменя с друг вид изкуствен подсладител аспартам-често. Други газирани напитки използват различни видове подсладители като Splenda и ацесулфам калий, давайки на напитката по -малко калории.

Освен това се казва, че пиенето на диетични газирани напитки не дава значителни скокове на инсулин, което го прави предпочитана напитка за повечето диабетици. Много проучвания днес оспорват, че добавянето на аспартам не прави напитката по -здравословна от обикновената сода и не дава добра гаранция за отслабване.

Обикновената захар в обикновените газирани напитки е една от основните причини потребителите да обичат да ги пият. Те придават на напитката по -добър вкус и повече аромат. Но поради постоянната загриженост за напитка, която дава по -малко калории, много потребители започнаха да преминат към диетична сода веднага след като модата вече е започнала. Въпреки това се наблюдава, че пиенето на диетични газирани напитки кара хората да пият повече, докато пият една бутилка или диетична сода има чувството, че не пиете нищо в сравнение с една порция обикновена сода. Резултатът - се казва, че пиещите газирана сода са 54 % по -податливи на затлъстяване от обикновените пиещи сода.

Резюме:

1. Първоначално е разработена обикновена сода, последвана от многото й вариации, които включват диетични газирани напитки. 2. Редовната сода има около 128 калории на порция, докато диетичните газирани напитки имат по -малко. 3. Редовната газирана напитка е по -пълноценна и удовлетворяваща по отношение на вкуса, защото мнозина казват, че диетичните газирани напитки са слаби. 4. Диетичната сода използва изкуствени захари като аспартам като една от съставките си, за разлика от обикновените газирани напитки, които използват царевичен сироп. 5. Диетичната сода е предпочитана от много диабетици, тъй като пиенето й не предизвиква скок в нивата на инсулина за разлика от случаите при обикновените газирани напитки. 6. Въпреки че все още се спори, диетичната сода е по -нездравословна от обикновената сода поради своите изкуствени хранителни добавки.

2 коментара

  1. можеш ли да говориш повече за болестите

  2. това е наистина полезно, благодаря за това

Вижте повече за: за