Разлики между хвърляне на ръка и панорамиране

Пицата е ястие, което произхожда от Неапол, Италия между 16 и 19 век. Донесен е в САЩ от италиански имигранти. Ветераните от Втората световна война, които се връщаха от войната, осигуриха готов пазар, когато бяха запознати с ястието обратно в Италия. Оттогава консумацията на пица се е увеличила. Сега това е една от най -популярните бързи храни по целия свят.

В резултат на това пицарии като Pizza Hut, Papa John's и Dominos. Пицариите се отнасят до вериги ресторанти, специализирани в пица. Днес пицата се продава или прясно изпечена, или замразена в магазините. Двата вида основни подвидове пици ръчно хвърлени пица и тиган.

Думите, хвърляни на ръка и тиган, са термини, които ще срещнете, докато правите поръчката си за пица. Те се използват за приготвяне на пица с тънка и дебела кора. Както знаете, кората се отнася до долната част на пица. Тези два вида пица следват различни процеси при приготвянето си.

Какво е хвърляне на ръка?

За да приготвите пица по този метод, трябва да хвърлите тестото за пица във въздуха, както показва името. Първо, трябва да омесите тестото, докато омекне. След това го хвърлете във въздуха, за да го аерирате, така че готовата кора да е мека. Продължете да мятате, докато се получи правилната дебелина.

Въпреки че тестото трябва да е меко, не бива да е прекалено стройно. Тестото обаче трябва да е достатъчно дебело, за да побере добавените гарнитури. Забележете, хвърлянето на тестото владеене на техниката. След хвърлянето, върху тестото се добавя тънък слой сос и се оставя да почине 2-3 часа.

Тъй като тестото е меко, лесно може да се постави върху тава. Добавките се добавят, след като тестото втаса. В идеалния случай тестото трябва да се пече 10 минути при температура около 500º F. Крайният резултат е пица, подобна на хрупкава, която е по-плоска от пицата с тиган.

Какво е Pan?

Пицата е приготвена за първи път Pizzeria Uno в Чикаго през 40 -те години. Следователно пицата в чикагски стил или пица с дълбоко ястие. За разлика от ръчно изхвърлената пица, приготвянето на тиган не изисква хвърляне на тестото във въздуха.

За този метод разточвате тестото на топки и ги разпределяте директно в тавата, за да получите формата. След това го изпечете частично, преди да добавите сирене и друга заливка като месо. След като добавите гарнитурата, я връщате във фурната за завършено печене.

Обикновено пицата, приготвена на тиган, се пече 15 минути. Но при по -висока температура, отколкото при метода за хвърляне с ръка. Освен това, пицата с тиган е по -дебела и по -твърда от пицата с трудно хвърляне, тъй като няма място за разширяване. Следователно се яде с помощта на вилица. За да направите кората хрупкава, можете да намажете тигана с олио.

Разлика между хвърляне на ръка и панорамиране

 1. Хвърляне на ръка, хвърлено срещу Pan

С хвърляне на ръка тестото непрекъснато се мята във въздуха, за да се аерира и да придобие правилната дебелина. Напротив, при метода на тиган тестото се поставя директно в тавата, без да се мята.

 1. Кората на ръката се мята и тави

Методът на тиган води до гъста и пухкава пица, докато хвърлянето в ръка води до тънка и хрупкава пица.

 1. Тесто за хвърляне на ръка и тиган

За ръчно хвърляне тестото е тънко поради непрекъснатото хвърляне във въздуха. От друга страна, тестото за тиган е по -дебело и се разточва на топки, преди да се постави в тавата.

 1. Температура на печене

Най -често температурата за високо хвърляне е около 500ºF, докато тя трябва да бъде по -висока от тази в тиган пица.

 1. Метод на хранене

Пицата, приготвена по метода на тиган, се яде с помощта на вилици, докато с ръка се мята пица, която може да се яде трудно с ръце. Без използване на вилици.

 1. Произход

Пан пицата е приготвена за първи път в Чикаго, следователно; измислено е там. Ръчно хвърлената пица, от друга страна, може да проследи корените й обратно в Италия.

 1. Добавки

Поради своята дебелина, пицата с тиган може да побере повече топинг, отколкото пицата с ръчно хвърляне.

Ръчно хвърляне срещу Пан: Сравнителна диаграма

Резюме на хвърлянето на ръка срещу Vs. Пан

 • По принцип пицата се приготвя по два метода: ръчно хвърляне и тиган. И пицата с хвърляне на ръка, и пица с тиган използват стандартно тесто, състоящо се от брашно, мая и сол.
 • Добавките се добавят както към ръчно хвърляната, така и към тиган пица. Тези заливки включват: месо, зеленчуци, подправки, подправки, сирене и моцарела. Тези гарнитури обаче могат да варират в зависимост от страната или региона.
 • Обърнете внимание, че гарнитурата може да се нарязва на тънки филийки, за да се гарантира, че се нагрява. Или пък гарнитурата може да не се готви. И гарнитурите с големи парчета като наденица или чушки могат да бъдат предварително сварени, преди да бъдат поставени върху пицата.
 • Както видяхме, и двете се хвърлят на ръка, а пиците с тиган имат различна кора. Така че дебелата и тънка кора е най -вече въпрос на предпочитание.
 • Може обаче да изберете ръчно хвърляне върху тиган. Това става тавата се връща във фурната след добавяне на гарнитури. Следователно се готви два пъти. Освен това, пицата за тиган ще изисква повече масла, за да стане пицата фен, за да стане хрупкава.
 • Но не забравяйте, че трудно подхвърлената пица ще се нуждае от вас, за да хвърлите тестото. И за да хвърлите, ще трябва да сте запознати с техниките за хвърляне.

Вижте повече за: ,