Разлика между Зити и Пене

pasta Зити срещу Пене

Penne е един от многото сортове паста с парчета в цилиндрични форми. Penne има два основни типа в Италия, а именно penne lisce и penne rigate, като ригата има хребети на всяка юфка. Други варианти на пене включват пенон, който обикновено е по -широк. Има вид penne lisce, който има гладка текстура без хребети, наречен mostaccioli, а има и ziti, които са кухи дълги пръчки, с гладка текстура и квадратни ръбове. Когато се нарязват на по-къси тръби, те се наричат ​​„нарязани ziti“, въпреки че някои специфични ястия, приготвени от паста с форма на пене, могат да бъдат наречени „cut ziti“. Ziti в по -широка форма е известен като zitoni, но си струва да се отбележи, че да се каже разликата между вариантите penne може да бъде трудно, особено в страни като САЩ , тъй като продуктите се наричат ​​по различен начин в зависимост от региона; по този начин има тенденция за взаимозаменяемо наименуване на гребенови и гладки подтипове пене.

Ziti може да приеме различни определения. Макар че понякога може да се отнася до напълно различен вид ястия от тестени изделия, на някои места може да се отнася до паста за паста с пене като паста. Името произлиза от италианската дума „zito“ за младоженец, а ziti традиционно се сервира на много италиански сватби. Печената зити обикновено се състои от сос, пълнеж и варени макаронени изделия. Рецептите се сглобяват, приготвят и леко готвят, преди да се изпекат.

По отношение на готвенето, penne обикновено се готви до твърдост, но не и до твърдост, която е известна като „al dente“ на италиански. По принцип се отнася до средния етап на готвене, където пастата е твърда в средата, и прекалено сварената фаза, при която пастата е твърде мека. Основната разлика между penne и ziti може би е, че докато penne може да се пече или вари, ziti винаги се пече. И двете обаче имат еднакви времена за готвене и изисквания за вода.

Резюме: 1. На външен вид ziti има малко по -голям диаметър и гладки повърхности, докато penne има по -малък диаметър и набраздени повърхности. 2. Краищата на Ziti са отрязани направо, докато penne е с диагонално нарязани краища (изрязани под ъгъл). 3. Ziti почти винаги се пече, докато penne може да се пече или вари.

Вижте повече за: , ,