Разлика между бял оцет и Ябълков оцет

Разлика между бял оцет и ябълков оцет

Бял оцет срещу Ябълков оцет

Оцетът е основна за готвене и т домакинство. Какво мнозина са наясно, обаче, е, че има няколко вида оцет. Географски местоположения и специфичните съставки са склонни да се определи вида на оцет , който е разработен.

Както бе споменато по-горе, има много видове оцет. Malt оцет, който е направен от зърнени храни (най-често ечемик), произлиза от английски език. Coconut оцет е често срещана в Азия и се произвежда чрез процес на ферментиране кокосов сок. Кейн оцет, произведен от ферментирали захар от захарна тръстика, е популярна във Филипините. Има много други, но най-широко известни са бял оцет, използван главно в готвене на почистване, и ябълков сайдер оцет, който придоби популярност през последните пъти, благодарение на своята универсалност и ползи за здравето.

Същият процес се използва в дестилиране вино се използва в производството на оцет. Въпреки това, процесът на ферментация на етанол е по-концентрирана, производство на оцетна киселина. Терминът "оцет" е получен от френски "Vin Aigre", което означава "кисел вино. Традиционно, оцет се произвежда в продължение на няколко седмици или по-дълго. Това спомага за природен натрупването на оцетната киселина бактерии (известен още като "майката на оцет"). Съвременни методи дават възможност за по-бързо развитие чрез използването на бактериални култури и машината, че скорост на кислород, а оттам и на ферментацията. Бял оцет и ябълков оцет се произвеждат по подобен начин, но с малки разлики.

Бял оцет всъщност е ясно оцет. Той се произвежда като се използват същите средства като други оцет, но често е получен от самите оцет. А популярен избор е малц оцет поради своята евтина цена. В сравнение с други оцет, бял оцет е изключително кисел. Поради по-високо ниво на киселинност от други по рода си (дестилиране малц оцет с вода, например, добиви около 5-8% съдържание на оцетна киселина), бял оцет е по-често се използват за целите на почистване, въпреки че е също известен с лекарствен употреби, както и за печене, мариноване, консервиране и месни продукти. Райс оцет, популярен в азиатските страни, е може би единственият бял оцет се използва почти изключително в готвенето. Бял оцет може да се използва за почистване прозорци, петна и дори за стерилизиране на инструменти; тя често се използва в лабораторни условия.

Ябълковият оцет (обикновено се нарича ACV), от друга страна, се прави в процеса на ферментация на ябълков. По същия начин, както всички оцет се произвежда, ябълков оцет първо се ферментира в алкохол. След това тя се обработва по-нататък да увеличи оцетна киселина съдържание, което го превръща в оцет. Друга разлика между бял оцет и ябълков оцет е, че последният има жълто-кафяво оцветяване светлина. Той обикновено се разпространява без филтър и без да минава през пастьоризация. Помнете "майката на оцет", който се произвежда с помощта на други преработени оцет? Ябълковият оцет често се разпространява с "майката на оцет" остатък на дъното на контейнера. Ябълковият оцет е популярен сред здравето си поради предполагаемите му ползи за здравето високи от тези на оцет. Докато двете бял оцет и ябълков оцет има потенциални лекарствени цели, много твърдят, че ябълков оцет по-мощен, по-специално в областта на контролирането на нивата на кръвната захар и загуба на тегло, като средство за защита на някои кожни заболявания и алергии, както и повишаване на имунната система. Смята се също така, за да има положителен ефект за намаляване на високите нива на лошия холестерол и понижаване на кръвното налягане.

В обобщение:

1.White оцет и ябълков оцет (ACV) са произведени чрез същия процес; чрез дестилация на ферментирали етанол, което дава добив от оцетна киселина, основният компонент на оцет.

2.White оцет обхваща по-голям обхват от видове оцет, тъй като обикновено се произвежда от оцет самите; ябълков оцет е продукт от дестилацията на етанол от ябълков.

3.White оцет е по-често се използва като почистващо средство, а ябълков оцет е популярен със своите ползи за здравето.

37 коментара

 1. Приветствам усилията за създаване на "разлика между" ресурс. Но написаното в този конкретен статия (Разлика между бял оцет и Ябълков оцет) е забележително лошо. дикция, структурата на изреченията и граматиката на са лоши, което накърнява четливостта на статията. Както е добре, много елементи от информация, са неточни или са неправилни. Защото 12vn.net да е наистина добър ресурс, вие, хора се нуждаят от редактор.

  • Наслаждавах се на съдържанието и намерих тази статия много полезно, аз съм се интересуват от значение не граматика.

  • Критиките от Роб Стивънс изглежда пълнени с любов към надут бюрокрация. Дискусията за разликите между бели и ябълкови оцет е информативен, така и практична за хора, които просто искат да избира кой продукт ще работи за тяхното конкретен проект или здравето на приложение.

   • Роб Стивънс е доста често срещано име, така че аз не мога да кажа, че определено знаят плакат. Все пак, ако това е Роб Стивънс, че ходех на училище с, той е наистина надут, така че по това отношение оценката ви за коментарите му е право в целта.

  • Уважаеми Жана - Звучиш несигурен относно степента на вашите алергии. Ти също алергичен към вина? Може би вашата алергия не е оцет, а да бъде известна степен на пестициди или химикали, използвани в отглеждането. Можете да опитате някои малки дегустации на оцет, получени от органични вегетариански / плодове склад.

  • Аз ползвам ябълков оцет като почистващо средство, че работи много по-добре на прозорци и т.н., отколкото бял който Изненадан съм тази статия не дава никаква информация за!

 2. Аз съм алергичен към оцет. Искам да опитам ябълков оцет. Ще мога ли вероятност да сте алергични към него?

  • Уважаеми Жана - Звучиш несигурен относно степента на алергии, Ти също алергичен към вина? Може би вашата алергия не е да оцет сам по себе си, а до известна степен на пестициди или химикали, използвани в отглеждането. Можете да опитате малки дегустации на оцет, получени от органични вегетариански / плодове склад.

  • Аз също съм алергичен към оцет. Се чудех дали оцет ябълков ще ми даде проблем. Имах тест за алергия, така че знам със сигурност нищо накисва в оцет е не, не за мен

  • Здравейте Жана, ти и много други са алергични към оцет, включително съпругата си. Има също така изглежда е връзка към други ферментирали продукти като соев сос. Опитахте ли ябълков оцет, ако е така, какви са впечатленията ви?

  • Аз също съм алергичен към оцет, и открих, че е вероятно процесът на бактериална ферментация се използва, защото този процес често използва сок от бръмбари (надежда аз не брутни твърде много хора). Оцет се използва в почти всички подправки, включително, майонеза, кетчуп, горчица, сладко-кисел сос, сос барбекю, салати и т.н., и, разбира се, нищо кисели. FYI, това означава, че всички продукти, които споменах НЕ са вегетариански. Въпреки това, едно забележително изключение е сос за спагети. Също така, аз няма да се опита вино, само за да видя дали съм алергичен към него. Четох тази статия, за да се види дали ябълков оцет е истински оцет (т.е., използва един и същ процес на ферментация), а аз съм разочарован.

 3. Намерих тази статия много полезно и смислено за мен. Благодаря много, както ми беше объркани в един момент как двамата наистина се различават. Супер!

 4. Исках да знам дали това ще навреди на косата си, за да използвате бял оцет като моя изплакване, вместо обичайната ACV, Намерих статията отчайващо прост и много думи означаваше нищо. Аз все още нямам идея защо бял оцет не е толкова добър, а ACV или какви са последиците ще бъдат различни от последиците от ACV.

  • Едва ли има разлика между други двама от плодовете тя е направена от грозде срещу ябълки. И за да ми е известно има по-голяма (ACV) здравни претенции отколкото, че има научни доказателства.

  • Трябва да се съглася с вас. За съжаление, имаше много малко отнеме w / тази статия. Разочароващо. . .

  • Здравейте, моята Гран винаги използва оцет от нас. Използвайте малц оцет върху тъмна коса и бял оцет по-справедливо коса или руса коса, но трябва да се разрежда, както и 1 част оцет до 9 части дестилирана вода. След това можете да го сложи на косата и кожата на главата като последното изплакване и го оставете на. Тя работи като Лесно Разресване На Косата и поставя блясък на косата и скалпа стабилизатор особено за хора с пърхот.

  • Здравейте, моята Гран винаги използва оцет от нас. Използвайте малц оцет върху тъмна коса и бял оцет по-справедливо коса или руса коса, но трябва да се разрежда, както и 1 част оцет до 9 части дестилирана вода. След това можете да го сложи на косата и скалпа, като последното изплакване и го оставете на. Тя работи като Лесно Разресване На Косата и поставя блясък на косата и скалпа стабилизатор особено за хора с пърхот.

 5. Може ли някой да предполагат ябълков оцет марка? и да ми каже дали има нужда да бъде органичен също? Искам да го скалпа пърхот и да пие, за да намалите мая дисбаланс в моята система. Thxs

  • Не знам дали ура мъж или жена. Но ако RA жена гъбични инфекции могат да бъдат причинени от използването на прекалено силни за сапуни на гениталната област - сапуни като гълъб или ласка направи за тялото само, преминете към нежни сапуни - като течни венчелистчета от Walmart, Periwash помпа спрейове Женева Уудс, твърде много захар в диетата си - захар храни мая, сол. Използвам, за да бъде сол пристрастен сега рядко сол не гъбични инфекции. Седейки на 3 часа да пътуват и 8 часа отчитане равно гъбични инфекции предполагам твърде влажни нужди 100% вентилация през нощта Кислород за вентилация

   • Също памучно бельо, висок профил, крака да диша, вентилация. Коприна, найлон, прашки много лошо за този район, само трябва да се носят къси интимни суми за шоу само, без бикини звучи добре, но дразни зле особено джинси. Рокли Cotton House добро за вентилация може би затова в старите дни жените не носят панталони, но рокли, найлон чорапогащник лошо за този район също срещу по-добри коляното върхове или бедрото върховете не чорапогащник не мога да дишам липса на вентилация

   • На суха кожа повърхности мая има най-малко шанс за multiplying.We всички имат дрожди върху кожата и bowel- това е мая медикаменти за commensal.Anti ако продължава с дрожди може да изчисти изцяло, но в рамките на няколко дни или седмици те признае skin.What е необходима е да не се допуска умножение над ниво, което води до симптоми. На добър контрол на кръвната захар Nd водене изсушава кожата ще запази дрожди при bay.Note дрожди предизвика симптоми само в влажните зони.

  • Браг марка със сигурност ....

  • Braggs Ябълковият Скъп, но си заслужава.

 6. Статията в отговор на въпроса ми. Оценявам обяснението на различията и да го разбирам доста добре. Аз не съм тук по това време на проверка на граматиката.

 7. Коя е най-добре да консерва с? Apple или бяло

  • Ябълковият добър пресни от овощната градина, но гадни ферментирали по-късно големи парчета лоши ябълки не консерванти бял оцет може би от ечемик да поиска от нас

  • Аз не мога да не използвам ябълков оцет в моите refrigator кисели краставички и му придава приятен tang.It също е по-добре, ако се налага да се избегне бял оцет поради candita свръхрастеж.

  • Бялото е по-добре като ябълков оцет листа облачен остатъчни вещества.

   • особено в кисели краставички но това зависи и от това, което бране нужда нещо не е бялото.

   • то върху зависи от това, което бране нужда нещо не е бялото.

  • Аз съм химик, който учи наука храна. Имах статия за консервиране от Средния запад университет (но статията произхожда от Университета на Джорджия), който посочва Heinz дестилира, бял оцет имаше 5% оцетна киселина, която се контролира качеството. Ябълков оцет беше не толкова добре контролирани. Въпросът е, че за съгласуваност един е по-добре с помощта на марка, която е проектирана и произведена с цел консервиране.

   Това е, което използвам, както е договорено моята баба.

 8. Дали бял оцет сейфа, за да се разрежда с вода за отстраняване на грим, тъй като хората обикновено използват ябълков оцет за тази цел?

 9. След като прочетете тази Имам по-добра идея от разликите, отколкото бях преди. Интересувам се от разбирането как ябълков оцет понижава кръвното налягане. Много източници препоръчват ябълков оцет. Не източник, който аз знам препоръчва всяка друга форма на оцет.

 10. Активната съставка в ВСИЧКИ оцет е оцетна киселина. Белият оцет е направен по същество от зърна (обикновено малц оцет), след това се дестилира за отстраняване на примесите и цветове и вкусове. Той също така съдържа по-малко ацеталдехид, които могат да причинят рак. Така че, ако искате основните положителни ефекти от оцет с по-малко от потенциалните негативи, бих избрал бял оцет. Също така е много по-евтино. За съжаление, много хора смятат, че ябълков оцет има някои специални съставки, че е за всички ще намерите под формата на капсули. Две други добавки да се заедно с всеки оцет да се намали количеството на експозиция ацеталдехид са молибден, и L-цистеин. Те значително ще намали шансовете си за получаване на рак от поглъщането на прекалено много оцет.

 11. Боже мой! Никой не изглежда да има дори основни познания по химия! Първо, всеки оцет се прави, а не чрез дестилация, но чрез окисляване на етанола. Окислението се извършва от бактерия acetobactor aceti в въздуха, разбира се. На второ място, всички оцет са Джуд разредени разтвори на оцетна киселина във вода. навършена% може лесно да се регулира с вода - във всеки случай, че не възнамерявате да го пие направо ... или, нали? Допълнителните молекули, присъстващи в ACV присъстват в твърде малки концентрации, за да има някакъв ефект върху биохимията на човешкото тяло, освен ако не се пие няколко литра всеки ден. По този начин, ако ACV изпълнява всяко Miraclean, бял оцет и да ги избирате. На последно място, оцетна киселина, не наистина имате някакви чудодейни ползи за здравето. Проблемът е, че маркетинговата свръх издига ACV за суперхрана и невежи обществеността и медиите се объркаха. Ако всеки осъзнава, че евтин бял оцет е само едно и също нещо, вятърът отива от платната на тези спекуланти (двойното "е" е умишлено - да се равнява тази порода да спекуланти и bucaneers)

 12. Отговорът получи не е helpful.whether бял оцет marketted като разреден разтвор на оцетна киселина е полезно за запазване на специален вид на препарат манго, amsuta / amsi.Grammarticals са не matter.Answer трябва да бъде подходящо.

Вижте повече за: