Разлика между бял пипер и черен пипер

Бял пипер срещу черен пипер

Хората имат различни мнения и мнения, когато става въпрос за предпочитаната от тях подправка, за да подобрят общия вкус на ястията си? Ето защо някои подправки, например пиперът, имат различни сортове, които да отговарят на нуждите на по -изисканите вкусови рецептори. Подобно на аналогията с червения и зеления пипер, има още два вида (бял и черен пипер), които притежават някои важни ключови характеристики.

Черният пипер или зърната на черен пипер са плодовете на пипер нигръм (пиперното растение), който се отглежда предимно в Южна Азия. Изобщо не е изненадващо да се знае, че пиперът всъщност е чудодейната подправка, която повечето европейски изследователи и навигатори търсят в търсенето на новия свят преди няколко века. Поради значението си, пиперът сега покрива ¼ на световния пазар на подправки.

Черно -белите чушки са буквално плодовете, които се готвят минимално по два начина (под топлината на слънцето, а също и във вода). За черния пипер той се отстранява от растението, когато не е толкова узрял, преди да се подложи на готвене. Този процес ще направи кожата на черен пипер черна. За белия пипер ще трябва да изчакате да узрее малко, преди да бъде обелен (отстранете корпуса му) и след това да се изсуши. Този процес оставя семето на зърната от пипер открито. По този начин белият пипер е само семето на чушката в сравнение с черния пипер, с който е цялата чушка

Що се отнася до разликата във вкуса, тази тема е доста убедена. Но мнозина биха казали, че истинският вкус на пипера ще дойде от кожата му. Казват, че кожата или корпусът на чушката е с пикантни химикали, които й придават по -богат и силен вкус. Твърди се, че е по -интензивен в сравнение с аромата на семената вътре.

Двете, поради предполагаемата им разлика във вкуса и външния вид, се използват в различни ястия. Белият пипер обикновено се включва в приготвянето на френски сосове, най -вече беамел. Това ще направи соса да изглежда по -чист, тъй като черните петънца, останали от черния пипер, само ще замърсят чистотата на соса. Освен това този сос не се нуждае от по -силния вкус на пипер, идващ от по -интензивния черен пипер. Обратно, черен пипер се смята за избор по подразбиране за повечето френски ястия.

В азиатските страни белият пипер е по -преобладаващ, въпреки че черният пипер е много популярен и в големи страни като Китай. В Америка повече хора предпочитат да използват черен пипер в около 95% от цялото готвене. Това прави черния пипер критична съставка за готвене на ястия, подобно на значението на стандартната кухненска сол.

1. Белият пипер се използва за приготвяне на бели или чисти ястия като бял сос, докато черният пипер се използва за повечето френски ястия.

2. Белият пипер има по -мек вкус в сравнение с черния пипер.

3. Белият пипер е чушката без люспите или черупката, докато черният пипер е цялата чушка с неразрушена черупка.

2 коментара

  1. По този начин можете да разберете разликата червен пипер, черен пипер и бял пипер.

  2. Вярно ли е, че пиперът покрива 1/4 от световния пазар на подправки? Тази цифра изглежда малко прекалено.

Вижте повече за: ,