Разлика между бял хляб и хлебна пшеница

Разлика между бял хляб и пшеничен хляб

Бял хляб

Бял хляб срещу пшеничен хляб

Хлябът е основна храна получава чрез варене брашно тесто и вода, и обикновено се използват други допълнителни съставки. Тестото обикновено се пече, но в някои култури хляб може да се задушени, пържени, или печени в тиган се разви. Хляб може да се вкисне или безквасен. Някои други широко използвани съставки в създаването на хляб са мляко, захар, яйца, плодове, зеленчуци, ядки, семена, и подправки.

Хляб обикновено се прави от брашно пшенично тесто, култивирани с помощта на мая, оставя да се повиши, а след това Печен. Поради високите нива на глутен (което придава на тестото своята мекота и еластичност), обикновена пшеница е най-големият зърно, използвани в подготовката хляб. Хляб също могат да бъдат направени от други брашно пшеница видове, като твърда, лимец, царевица, ечемик, ръж, овес и.

Пшеница хляб също могат да бъдат посочени като пълнозърнест хляб или пълнозърнест хляб. Тя е с по-високо съдържание на фибри, отколкото бял хляб. Брашното използва за бял хляб често се подлага на избелване чрез химикали, като например хлорен диоксид или калиев бромат за отстраняване на леко жълт цвят и да хлебопекарна свойства предсказуеми.

Брашното се използва в бял хляб, обаче, също така премахва питателна диетични фибри, витамини от група В, желязо, и микроелементи, което е и причината повечето здравето си хора предпочитат да се хранят пшеничен хляб вместо бял хляб. Пшеничен хляб включва рибофлавин, тиамин, ниацин, както и желязо. Бял хляб, често предпочитани от хора, за малко по-сладък вкус и по-фина текстура, остава жизненоважен източник на ключови хранителни вещества, към днешна дата.

Въпреки това, тези хранителни елементи са все още по-добри от тези, които се използва за обогатяване на не-толкова-здравословни продукти. Например, за да се получи съдържанието на фибри от един цял самун хляб от черно брашно, човек би се наложи да се хранят 8 пити бял хляб.

Разлика между бял хляб и пшеничен хляб-1

Пшеничен хляб

Висока фибри хляб е установено, за да се намали риска от сърдечен удар, поради отличната си съдържание на фибри. Според изследвания от Университета на Вашингтон, което прави промяната от бяло до пълнозърнест хляб намалява шансовете за развитие на сърдечно заболяване с до 20 процента.

високо съдържание на фибри пълнозърнест хляб също помага за правилното функциониране на храносмилателната и отделителната системи. Много земен застъпници защита подкрепят пшеничен хляб над бял хляб. Това е така, защото производството на хлебна пшеница, за разлика от това на бял хляб, не изисква допълнителни процеси, което го прави по- земен приятелски.

Как да се определи реалната пълнозърнест хляб от други имитации и с нетърпение двойници? Просто, защото хлябът е кафяв, не означава, че е пълнозърнест хляб. Вижте съставките, написани на опаковката и се уверете, че първата съставка (която обикновено е този с най-високо количество) е пълнозърнест или пълнозърнест брашно, за разлика от обогатено пшенично брашно или просто пшенично брашно. Наличието на карамел също е показател, че хлябът пред вас не е вярно черен хляб и е оцветена вместо. Общото правило е: колкото по-малко съставки в хляба, толкова по-естественото е тя. Наличието на пълнозърнест или цялото пшенично брашно като основна съставка също е добър знак; тя трябва да бъде по-добре, както за вас и планетата.

РЕЗЮМЕ

1 · Бял хляб се прави от брашно, съдържаща само от ендосперма, а хлебна пшеница употреба както от ендосперма и трици.

2 · пшеничен хляб има по-високо съдържание на фибри и осигурява други хранителни стойности.

3 · Не всички черен хляб е хлебна пшеница; някои може да бъде бял хляб, преоблечен като хлебна пшеница през бъдат оцветяване с карамел, за да изглежда кафяво.

4 · Бял хляб все още не може да се конкурира с хранителната стойност на хлебна пшеница.

1 коментар

  1. Можете ли да коментирате разликата между бял хляб и ръжен хляб?

Вижте още за: ,