Разлика между бели и жълти пуканки

Бели срещу жълти пуканки

Пуканките са популярна закуска сред много хора. Поради това сега той се предлага в разнообразни възможности за избор: бели, сини, жълти, черни, кафяви и червени пуканки. Сред тях белите и жълтите пуканки са най -добрите.

Всъщност жълтите пуканки и белите пуканки се отличават по -подходящо с размерите си (а не с цвета си), защото когато тези две различни ядки изскочат, всички те изглеждат бели. Просто жълтите пуканки може да изглеждат малко бели или малко жълти в сравнение с чисто белите пуканки. Жълтите пуканки наистина ще изглеждат жълти, след като добавите малко прах и масло.

Структурно, белите пуканки са алтернативно известни като оризови пуканки, защото зърната му са по-дребни и приличат на оризови гранули в сравнение със средни до големи по размер зърна от жълти пуканки, които също обикновено са с перлена форма. Също така, ядките на белите пуканки са оформени като тези на типичния ориз, докато за жълтите пуканки изглеждат по -закръглени като перли.

В изпъкналото си състояние жълтите пуканки изглеждат като пухкави пуканки (подобно на формата на някои снежинки и пеперуди), докато белите пуканки често ще се появят в гъбични форми. Ядките на бели пуканки изскачат само до 40 пъти първоначалния си размер, докато жълтите пуканки се избиват до около 46 пъти първоначалния си размер.

Въпреки че вкусът е силно самоуверена и субективна претенция, мнозина са съгласни, че жълтите пуканки все още запазват част от първоначалния си вкус на царевица в сравнение с белите пуканки, които имат леко сладък вкус. Предпочитанието за вкус изглежда е разделено по равно между двете.

Освен това се казва, че жълтите пуканки имат по -малко калории от белите пуканки. Кара те да се чувстваш удовлетворен, без изобщо да те подлага на странна консумация на калории зад борда. Това твърдение може да се дължи и на по -големия размер или обем на жълти пуканки, поради което изглежда, че човек яде повече. По този начин тази закуска е един от любимите избори за тези, които са на програма за отслабване. Казват, че една порция жълти пуканки съдържа само 110 калории.

Съдържанието на фибри също е плюс в жълтите пуканки. Според статистиката американците консумират само около 50% от препоръчителните нужди от фибри. В тази връзка човек може да получи много фибри от жълти пуканки. Има около 4 g неразтворими фибри на унция. Това влакно е отговорно за това да се чувствате удовлетворени или сити, а също така подобрява храносмилателните процеси. На всичкото отгоре, той може също да помогне за намаляване на някои видове рак, като рак на дебелото черво. Все още свързана със здравето, жълтите пуканки имат по -нисък натрий и съдържат много желязо.

1. Белите пуканки са по -малки от жълтите пуканки.

2. Мнозина ще се чувстват сити по -бързо, когато ядат жълти пуканки в сравнение с бели пуканки.

2 коментара

  1. това наистина ми помага! правя училищен проект и имах нужда от помощ! това много ми помага! Не знаех как точно да направя процеса и това ми даде идея!

  2. Чувал съм хора да казват, че люспите на бялата царевица са по -лесно смилаеми от жълтите царевици. Това истина ли е??

Вижте повече за: , ,