Разлика между бяла и червена киноа

Бяло срещу червено киноа

Киноа е основна храна, която идва от великата цивилизация на инките. Произхожда от Андите в Южна Америка и се отглежда от 3000 г. пр.н.е. Това е храна с много високо съдържание на протеини. Установено е, че дори семената са много богати на калций, желязо, витамин А и някои от витамините от група В. Семената на киноа също се предлагат в различни цветове. Те се предлагат в бяло, лилаво, червено, оранжево или черно. Киноа се използва като зърно за кулинарни цели, но всъщност е свързано с цвекло и грах. Тази храна се нарича още „ златото на инките“ или „майчиното зърно“, защото тази храна е пълна с протеини. Съвременните готвачи откриха тези златни плодове на инките и след това бяха създадени стотици рецепти от киноа, които да задоволят вкуса на всеки гурме.

Киноа се предлага в различни цветове. Предлага се в бяло, червено и черно. Цветът е една от основните разлики между видовете киноа. Но освен това, ще откриете, че едната киноа е много по -предпочитана от хората, отколкото другата поради много силния си вкус, докато другата е предпочитана от животните, защото е по -малко горчива. За да научите повече за разликите в деликатесите на инките, прочетете нататък.

Бялата киноа се нарича обикновена киноа, докато червеното инка е това, което наричат ​​тъмночервената киноа. Има 120 вида киноа, но най -много се отглеждат бялата и червената киноа. Тези два вида киноа са най -популярните от всички. Готвенето на киноа ще ви покаже една от малките му разлики. Цветът на киноа след охлаждане ще зависи от това коя киноа сте приготвили. Когато се сварят, бялата киноа става светло златна, а тъмночервената киноа става среднокафява на цвят. Когато бялата киноа се свари, тя ще изглежда като бял ориз, докато червената ще изглежда като кафяв ориз. Вкусът между всеки вид киноа също е малко по -различен. Червената и бялата киноа ще бъдат малко по -фини за вашите вкусови рецептори. Белият е по -светъл и когато се яде суров, е по -малко горчив от този на червения. Това е точната причина, поради която животните обичат да се хранят с бялото над червеното. Червената киноа е донякъде земна, силна на вкус и по -ядка. Ето защо много потребители избират това пред бялото. И двата вида киноа (червена или бяла) са богати на протеини. Той е пълен с всичките девет аминокиселини. Киноа също е богата на манган, магнезий, витамин В2 и желязо. Всъщност няма разлика помежду си по отношение на храненето.

РЕЗЮМЕ:

1.

Основната разлика е цветът. Бялата се нарича обикновена киноа, докато червената се нарича червена киноа на инките. 2.

Когато се приготвят, има разлика и в цвета. Белият ще стане донякъде златен, докато червеният ще стане кафяв. 3.

Червената киноа е по -земна на вкус, докато бялата е някак по -лека. Освен това червеното е по -орехово и хрупкаво от бялото.

1 коментар

  1. Друго, което е пропуснато, е, че червената киноа е по -питателна от бялата. Червената киноа се нуждае от повече време, за да се усвои, както всяко друго зърно, което е с по -тъмен цвят, т.е. бял ориз срещу кафяв ориз.

Вижте повече за: