Разлика между вода и Gatorade

water-glass-pd Вода срещу Gatorade

Хидратацията е много важен аспект, който трябва да се има предвид, когато става въпрос за правилното поддържане на здравето. Нуждите от хидратация обаче варират при отделните индивиди и също така зависят от това колко натоварваща е действително една дейност. За повечето спортисти те често се натъкват на въпроса коя течност трябва да се приема след дългите и уморителни спортни дейности. По -добра ли е водата или Gatorade?

Въпреки че и водата, и Gatorade са утоляващи жаждата, тези две напитки имат за цел да заменят загубените течности на индивида. В случай на обикновена вода, тя служи като обща среда за транспортиране на хранителни вещества и дори отпадъчни елементи в човешкото тяло. Той поддържа баланса на вътрешния механизъм на тялото. Ето защо се препоръчва да се пие вода преди, по време и след редовна физическа активност, за да се поддържа този баланс.

Най -малко осем пълни чаши вода се препоръчват за пиене всеки ден. Този стандарт често се увеличава в зависимост от горещината на околната среда и дейностите, извършвани от индивида. Човек трябва просто да се погрижи да пие много вода, за да не изпитва жажда или да има тъмно оцветена концентрирана урина (индикация за лоша хидратация).

Gatorade, от друга страна, е една от онези мощни напитки, които се считат за „спортни напитки“. За разлика от обикновената вода, Gatorade е изпълнен с електролити като калий и натрий, които ще бъдат използвани за заместване на всички тези естествени електролити, загубени в тялото след обилно изпотяване по време на уморителна физическа активност. Натрият в Gatorade (като любител на водата) също помага на тялото да задържа течности. Освен това има повече въглехидрати, които действат като източник на енергия. Тези въглехидрати са отговорни за попълването на гликогена, когато той е изчерпан. Следователно Gatorade очевидно съдържа повече калории.

По отношение на приложението Gatorade е силно препоръчителен за тези, които се занимават с дейности с висока интензивност, заедно с питейна вода. Високият интензитет означава, че активността ще продължи в продължение на по -дълъг период от време, като прави физически дейности при горещи или топли температури и изпълнява енергични физически процедури. Водата е просто течността на избор за натоварващи дейности.

Като цяло обикновената вода все още е основният заместител на течността, но тя се различава от Gatorade в следните аспекти:

1. Водата очевидно е много по -евтина в сравнение с мощните напитки като Gatorade.

2. Водата е най -подходяща за редовни физически дейности, докато Gatorade е подходяща за дейности с висока интензивност.

3. Gatorade има повече въглехидрати (калории), а също така съдържа електролити.

Вижте повече за: ,