Разлика между Udon и Soba

udon Удон срещу Соба

Удон и Соба са типични японски юфка. И двете юфка са станали част от японската диета и начин на живот. . И двата Удон и соба юфка са много вкусни и се сервират топли и студени. Е, всеки е наясно, че тези две юфки имат конкретна разлика помежду си.

На първо място, разликата може да се види в пшеницата, която се използва за приготвяне на юфка Udon и soba. Юфката Udon се прави от бяло брашно. От друга страна, юфката Soba се прави от елда. Е, соба има отличие като юфка от елда.

Друга разлика, която може да се види между юфката удон и юфката соба, е в тяхната дебелина. Докато Udon е дебела юфка, soba е тънка и мека юфка. Юфката соба е дъвчаща и има по -ядка текстура от юфката Udon. При сравняване на цвета юфката Udon има бял цвят. Като има предвид, че юфката соба се предлага в сив или кафяв цвят.

Тези „юдон и соба“ с две юфка също имат различен произход. Юфката Udon се приписва на будисткия свещеник Кукай. Говори се, че свещеникът Кукай, който е пътувал до Китай през девети век, е върнал знанията на Удон в селото си. Той запозна супата със своите съседи в региона Сануки.

Юфката Соба се счита за традиционна юфка на токитите. Традицията за използване на юфка Soba е проследена от периода Едо. Хората от Едо (Токио), които се смятаха за по -богати от другите, започнаха да използват именно този вид юфка.

По популярност също така юфката соба и юдлата са популярни в определени джобове или в определени региони. В някои региони Udon се използва широко, а в някои други райони Soba се сервира повече. Е, юфката Soba се сервира широко и те са най -сервираните през Нова година.

Резюме

1. Юфката Udon се прави от бяло брашно. От друга страна, юфката Soba се прави от елда.

2. Udon идва като дебела юфка. Докато соба е тънка и мека юфка.

3. Юфката Udon има бял цвят. От друга страна, юфката soba идва в сив или кафяв цвят.

4. Юфката Соба се сервира широко и те са най -сервираните през Нова година.

5. Юфката Udon се приписва на будисткия свещеник Кукай, който донесе знанията си от Китай.

6. Традицията за използване на юфка Soba е проследена от периода Едо.

Вижте повече за: , ,