Разлика между Torte и Tart

Трудно е да пропуснете десерт в повечето ястия, а още по -трудно е да кажете „не“ на някои. С хиляди десерти, достъпни по целия свят, съставките и методите за приготвяне се различават. Сред най -често срещаните десерти са Торте и Тарт. Въпреки че и двамата са популярни десерти, те имат различия.

Какво е Torte?

Това е богата, многопластова торта, пълна с маслен крем, бита сметана, конфитюри, мусове, плодове или сладка глазура. Те са направени с малко или без брашно и могат да се използват други съставки като галета или смлени ядки. Тортите също могат да бъдат покрити с бадеми и меренге, за да отговарят на личния вкус, и се пекат в тиган с пружинна форма.

Какво е Tart?

Това е солен или сладък пай с долна кора и плитки страни и отворен връх, който не е покрит с баница. За да се получи твърда коричка, тестото за сладкиши се приготвя с традиционно брашно, вода, масло и захар и след това се пече в пръстен за сладкиши или тиган с подвижно дъно за лесно разлепяне. Съвременните тарти са на базата на крем или плодове.

Прилики между Torte и Tart

  • И двата са популярни десерти

Разлики между Torte и Tart

Определение

Тортата е богата, многопластова торта, пълна с кремове, бита сметана, конфитюри, мусове, плодове или сладка глазура. От друга страна, тартът е солен или сладък пай с долна кора и плитки страни и отворен връх, който не е покрит с тестени изделия.

Брашно

Докато тортата се прави с малко или никакво брашно, кората с тарта се прави с тесто за сладкиши, приготвено с традиционно брашно, вода, масло и захар.

Оборудване за печене

Докато Torte се пече в тава с пружинна форма, тартът се пече в пръстен за сладкиши или тиган с подвижно дъно за лесно разлепяне.

Пълнежи

Докато тортата е пълна с кремове, бита сметана, конфитюри, мусове, плодове или сладка глазура, тортата се пълни с крем или плодове.

Горна кора

Докато тортата има горна кора, тартата няма горна кора.

Torte срещу Tart: Сравнителна таблица

Torte срещу Tart: Сравнителна таблица

Тортата е богата, многопластова торта, пълна с кремове, бита сметана, конфитюри, мусове, плодове или сладка глазура. Пече се в тава с пружинна форма и има горна кора. От друга страна, тартът е солен или сладък пай с долна кора и плитки страни и отворен връх, който не е покрит с тестени изделия. Пече се в сладкарски пръстен или тиган с подвижно дъно за лесно разлепяне и няма горна коричка. Въпреки разликите, и двата остават сред най -вкусните десерти в света.

Вижте повече за: ,