Разлика между тапиока и оризов пудинг

Тапиока срещу оризов пудинг

Маниока и ориз са два от основните източници на въглехидрати. Те са основната храна за хората от Азия, Африка и Южна Америка и се приготвят по няколко различни начина. Оризът и маниоката могат да бъдат приготвени на пара, варени или смлени и направени на брашно за използване в други хранителни продукти. Касавата е известна още като горчива маниока, маниока или юка. Коренът от маниока се прави на нишесте, наречено тапиока. Използва се като основа за паста за зъби, а коренът от маниока се произвежда като биоразградима пластмаса, която може да се разложи след една година.

Не съдържа глутен и се използва за сгъстяване на сосове и други храни. След като се смила, нишестето се оформя на правоъгълници, пръчици и сфери, след което се използва за приготвяне на храни като сокове и напитки, смесени с риба и подправки или пудинги.

Пудингът от тапиока се прави с тапиока и мляко или кокосово мляко. Консистенцията му може да бъде течаща, дебела или твърда, което позволява да се яде с вилица. Може да се направи смесен с други съставки като яйца, стафиди, сметана и аромати. Оризът е зърнено зърно, което е основната храна за хората в Азия, Южна Америка и Близкия изток. Обикновено се приготвя на пара или се прави на каша или пудинг. Оризовият пудинг се приготвя с мляко, захар, ванилия и други овкусители. Яде се като вечеря или десерт и е известен с различни имена. Във Филипините е известен като champorado, който е ориз, сварен във вода и овкусен с шоколад, мляко и захар. В Индия е известен като kheer, в Сингапур като pulut hitam, в Испания като arroz con leche, а във Франция като riz au lait.

Оризовият пудинг е популярен десерт в Обединеното кралство. Оризът се смесва със сметана, мляко и захар и се готви в тенджера или се пече във фурна. В САЩ първо се готви на котлон и след това се пече. Пудингът от тапиока обикновено се приготвя с яйца, докато оризовият пудинг не съдържа яйца. Също така има различна текстура поради перлите от тапиока, които имат каучукова текстура. Оризовият пудинг е по -гладък, защото оризът става мек, когато се свари. Пудингът от тапиока може да има разнообразни вкусове, защото се приготвя с различни съставки. Оризовият пудинг обикновено се приготвя само с няколко съставки; само с ориз, мляко и подсладител, който може да бъде захар, мед или подсладено мляко.

Резюме:

1. Тапиока е нишесте, извлечено от корена на растението маниока и оформено на пръчки, правоъгълници или сфери, докато оризът е зърнено зърно, което е основната храна за хората, живеещи в Азия, Южна Америка и други части на света. 2. Пудингът от тапиока се прави с тапиока, мляко, сметана, захар, ванилия и други аромати и съставки, докато оризовият пудинг се прави с мляко, ориз и подсладител. 3. Оризовият пудинг е по -гладък от пудинга от тапиока, тъй като оризовите зърна са меки, когато се готвят, докато тапиоката има каучукова текстура. 4. Тапиоката обикновено съдържа яйца, докато оризовият пудинг не.

Вижте повече за: