Разлика между захар и мед

Захар срещу мед

Медът и захарта са подсладители, които съдържат фруктоза и глюкоза. Медът е естествен продукт, докато захарта е изкуствена. Медът е със златист цвят и в течна форма. От друга страна, захарта е бяла и се вижда под формата на зърна. И захарта, и медът могат да се разменят в кулинарни приложения, но те са наистина различни.

Медът понякога се използва като алтернатива на захарта. За разлика от захарта, медът запазва всичките си свойства, тъй като не се преработва. По време на производството на захар тя губи витамини, протеини, ензими, азотни елементи и органични киселини.

Както беше казано по -рано, както захарта, така и медът съдържат фруктоза и глюкоза. Медът се счита за полезен за здравето, тъй като се предлага в съотношение 1: 1 на глюкоза и фруктоза. Медът също е добър в смисъл, че съдържа ниско калории в сравнение с този на захарта. Когато една супена лъжица захар съдържа 64 калории, една супена лъжица мед съдържа 46 калории.

Известно е също, че медът помага за поддържане на нивата на кръвната захар в добри граници. Известно е обаче, че захарта предизвиква рязко повишаване на кръвната захар. Това показва, че захарта не е полезна за организма и затова медът е заместител.

Тъй като медът е естествено по -сладък от захарта, той може да бъде истински заместител. Медът също идва с по -нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвоява и влива по -бавно от захарта.

Захарта идва с висок гликемичен индекс, който може да повиши нивата на кръвната захар. Това може да доведе до преяждане. Ето защо медът е предпочитан от хора, които искат да отслабнат.

Резюме:

1. Медът е естествен продукт, докато захарта е изкуствена. 2. Медът понякога се използва като алтернатива на захарта. 3. Медът е със златист цвят и в течна форма. От друга страна, захарта е бяла и се вижда под формата на зърна. 4. За разлика от захарта, медът запазва всичките си свойства, тъй като не се преработва. По време на производството на захар тя губи витамини, протеини, ензими, азотни елементи и органични киселини. 5. Медът също идва с по -нисък гликемичен индекс, което означава, че се усвоява и влива по -бавно от захарта. 6. Захарта идва с по-висок гликемичен индекс, който може да повиши нивата на кръвната захар. 7. Медът помага за поддържане на нивата на кръвната захар в добри граници. Известно е обаче, че захарта предизвиква рязко повишаване на кръвната захар