Разлика между пълнена и дълбока пица

Що се отнася до закуските, пиците са любими на толкова много хора. Това е един от най -популярните хранителни продукти в САЩ, както и в много други страни по света. Те се предлагат в различни видове, вкусове и в днешно време, различни форми и размери. В различни части на света хората и известните ресторанти използват различни методи за приготвяне на пица. Те могат да бъдат дебела кора, тънка кора, кора, пълна със сирене, както и толкова много други видове. В допълнение към това, по целия свят се консумира голямо разнообразие от вкусове и гарнитури, като най -често срещаните са допълнително сирене, пеперони, аншоа, артишок, фахита и др.

За да го опишем по -официално, пицата е плосък хляб, изпечен на фурна, който е гарниран със сирене и доматен сос. В допълнение към тях, към гарнитурата се добавят различни видове зеленчуци, меса и подправки.

Като цяло пиците често се разграничават въз основа на използвания метод на приготвяне. Пиците могат да имат различна дебелина на кората, могат да имат пълнени кори и могат да бъдат и пици с дълбоко ястие. В тази статия ще обсъдим пълнени и дълбоки пици.

Пълнени пици

Пълнените пици се различават от другите по това, че обикновено имат много по -дълбока плътност на подправките. Първоначално дълбок слой тесто образува купа в тиган (обикновено се използва тава с висока страна). След това към него се добавят гарнитури и сирене. Това не е всичко! Тъй като това е пълнена пица, отгоре отново се добавя допълнителен слой тесто. Тестото се притиска и отстрани на кората. Това е етапът, в който горната част на тестото е тънка и има кръгъл купол. Следващата стъпка, която производителите на пица правят, е да пробият малка дупка, за да позволят изтичането на въздух и пара по време на готвене. Дупката е направена в горната част на капака. Причината за това е да се гарантира, че пицата не се взривява. Преди да изпекат типична пица с пълнена кора, производителите на пица обикновено добавят доматен сос върху горната кора.

Пълнените пици са много дълбоки. Това, което ги отличава от другите пици, е това много характерно.

Пици с дълбоки ястия

Пиците с дълбоки ястия също са много дълбоки, както се предполага от името им. Кората наистина е много дълбока и създава дебела пица, която повече прилича на пай, отколкото на питка. Цялата пица е много дебела, но това не винаги е така. Някои производители на пици, като например тези, които приготвят традиционни пици с дълбоко ястие в стил Чикаго, правят кора с тънка до средна дебелина.

Пица с дълбоко ястие се пече в стоманен тиган, който е кръгъл. Добавя се олио, за да се създаде ефект на пържене от външната страна на кората.

Разлики

Пиците с дълбоки ястия имат коричка, която се издига до страните на тигана. За разлика от това, пълнените пици са много дълбоки и са дори по -дълбоки от пиците с дълбоко ястие. Плътността му на топинг също е по -дълбока от всяка друга пица и това включва нейния дълбок аналог.

Много пъти пълнената пица лесно се отличава от другите пици поради факта, че има много сирене. Пиците с дълбоки ястия обаче са по -ароматни и имат повече доматен сос, но по -малко сирене в сравнение с пълнена пица. Накратко, фокусът на пицата с пълнена кора е много сирене, докато за пицата с дълбоко ястие това е правилният баланс на сос и сирене.

Резюме

  1. Пълнените пици имат допълнителен слой тесто, добавено отгоре, тестото също се притиска отстрани на кората

  2. Кората на пици с дълбоко ястие наистина е много дълбока и създава дебела пица, която повече прилича на пай, отколкото на питка, цялата пица е много дебела

  3. Пълнените пици са много дълбоки и са дори по -дълбоки от пиците с дълбоко ястие

  4. Плътността на пълнене на пълнени пици е по -дълбока от всяка друга пица, включително пици с дълбоко ястие

  5. Фокусната точка на пицата с пълнена кора е изобилие от сирене, докато за пицата с дълбоко ястие това е правилният баланс на сос и сирене

Вижте повече за: ,