Разлика между супа и яхния

Супа срещу яхния

Има много начини за приготвяне на храна. Тя може да бъде задушени, варени, печени, печени, мариновани или печени. Две от най-често срещаните храни, направени от кипи и варене са супа и яхния. Те са подходящи за консумация при студено време, тъй като те са най-добре се консумира, докато е горещо.

Супата е течна храна подготовка, която е направена от месо, риба, зеленчуци, склад, вода и други съставки. Тя се сервира топла и приготвена чрез варене и варене на всички съставки. Човекът е известно, че консумират супа най-рано от 6000 г. пр.н.е., използвайки глинени съдове или животни кожни торбички в готвенето. Французите го популяризира чрез възхвалява като лек за физическо изтощение или умора. Те класифициран супа като тънък (бульон и бульон) и дебелина (пюрета, bisques и кремове). Дебели супи използват нишесте, зърнени храни, леща, яйца, масло, сметана и удебеляване съставки.

Супи обикновено се сервират преди хранене като предястие, но може също да се сервират като закуска. Те са изработени предимно от течност с други съставки, които се варят в саксия за извличане на различни вкусове и да направи бульон. Думата "супа" произлиза от френската дума "soupe", което означава "супа или бульон." Тя произлиза от думата "suppa" простонароден латински език и германски думата "залъка", което означава "хляб, напоена с бульон."

Подобен приготвяне на храна, който използва по-малко течност и е по-дебел от супа е задушено. Това е по-сос от бульон, съдържащ повече твърди съставки, които могат да включват месо, картофи и други зеленчуци. Обичайните течности, използвани в готвене варива са вино, състав, а понякога и бира. Яхнии използват по-твърди съставки като труден месо от течност. Той се сгъстява чрез прибавяне на брашно или царевично нишесте за супа или чрез покриване съставки с него.

Докато супи изискват малко време да се готви, яхнии се готвят бавно на слаб огън, както и за по-дълъг период от време. Това позволява пълното смесване на вкусовете на всички техни съставки, като им характерен вкус. Докато супа се сервира като предястие или десерт, задушено е повече от основна антена. Тя се сервира в чиния със сос се излива върху твърдите съставки като сос за разлика от супа, която трябва да се сервира в купа.

Известно е, че са съществували още от древността, приготвени по молюски или костенурка черупки. Римски и френска кухня са богати на рецепти за яхнии, особено агнешко, телешко, риба и яхнии. Думата "яхния" идва от Близкия английски думата "stewe", което означава "затоплена стая." Тя произлиза от думата "extufa" простонароден латински език и англо-френската дума "estuve". Тя е била използвана за обозначаване на плавателен съд за готвене през 14 век.

Резюме:

1.Soup е препарат течна храна, която съдържа малки количества на твърди съставки и повече течност, докато задушено е хранителен продукт, който съдържа по-малко течни и повече твърди съставки. 2.Soup се сервира преди хранене или като десерт, докато яхния е основно ястие. 3.Soup нуждае от по-малко време да се готви, тъй като тя съдържа повече течност, докато яхния се нуждае от по-дълго време, за да се готви бавно на слаб огън. 4.Since яхния има по-малко течност и е по-скоро като сос от бульон, то може да се сервира в чиния, докато супа, трябва винаги да се сервира в купа.

Вижте още за: ,