Разлика между газирана вода и вода Seltzer

Сода вода срещу вода Seltzer

Газираната вода, известна още като клубна сода, и селтерната вода са и газирани напитки, които са под налягане и бутилирани, за да произвеждат отличителни мехурчета при отваряне. Много ароматизатори на сода се получават чрез комбиниране на газирана вода с аромати.

Водата Seltzer, от друга страна, е кръстена на германския град Selters, който е известен с минералните си извори. Той е без аромат и въпреки че по -голямата част от консумираните днес селцери са направени изкуствено, те могат да бъдат и естествено газирани.

Смята се, че водата Seltzer е лечебна и помага за облекчаване на храносмилателните проблеми и уреждане на стомаха. Тя може дори да помогне хората да се чувстват по-добре след обилно хранене. Водата Seltzer и газираната вода се консумират обикновени или в комбинация с други напитки за производство на коктейли.

Най -отличителната разлика между газираната вода и селтърната вода е в техните съставки. Докато и двамата са направени в един и същ процес на карбонизация, газираната вода се получава чрез добавяне на натриева или минерална сол във водата за допълнителен аромат. По този начин името му е получено от добавения към него натрий.

Докато други газирани напитки, като безалкохолни, могат да причинят ерозия на зъбите и загуба на костна плътност, газираната вода и водата от сетлера са толкова безобидни, колкото обикновената вода. Всъщност те дори могат да бъдат по -полезни поради тяхната помощ за облекчаване на признаците на лошо храносмилане и запек.

По -високото ниво на натрий в газирана вода също може да помогне за намаляване на нивата на холестерола и сърдечно -съдовите проблеми на жените в техния постменопаузален стадий.

Резюме

1. Водата Seltzer е газирана напитка, която може да бъде изкуствено или естествено газирана, докато газираната вода е газирана напитка, която се произвежда изкуствено. 2. Водата на Seltzer е без аромат, докато газираната вода не е. 3. Содената вода се получава чрез добавяне на натриева или минерална сол към газираната вода, докато водата в селцерата няма друга допълнителна съставка.

1 коментар

  1. Как се селцер сравнява със Сан Пелегрино?

Вижте повече за: