Разлика между скъсяване и масло

butter Съкращаване срещу масло

От гледна точка на чисто съдържание на мазнини, разликата между скъсяването и маслото е доста значителна. Тъй като сравнението обикновено се отнася до печене, трябва да разберем как точно ще се стопи съдържанието на мазнини и да повлияе на общия вкус и въздушното съдържание на печен продукт.

Съкращаването е форма на 100% мазнини. Маслото има високо съдържание на мазнини, но също така е и млечен продукт, което означава, че съдържа и млечни частици, както и малък, но жизненоважен процент вода. Когато печете с тези вещества, трябва да погледнете как всяко се смесва с топлината, в процеса на преминаване на съставките към следващата стъпка при създаването на готовия продукт. Маслото ще се топи под топлина с по -бързи темпове от скъсяването, поради съдържанието на мляко и вода. Съкращаването има тенденция да запазва по -висока степен на гъвкавост в крайните продукти.

Продуктите, направени с скъсяване, често са по -меки. Също така няма млечни продукти в съкращаването, което го прави основен избор при печене за хора с алергии към млечни продукти. За продуктите за печене, които се нуждаят от височина, по -вероятно е скъсяването да задържа въздуха, уловен в тестото по време на процеса на смесване.

Маслото създава и различен вкус. Въпреки че не може да се определи кой аромат е по -добър, маслото обикновено е изборът за по -пикантни и сладки аромати, докато съкращаването обикновено се използва поради липсата на допълнителен ароматизатор.

Рецептите, които изискват съкращаване, обикновено могат да бъдат заменени с масло, въпреки проблемите със съдържанието на мазнини, мляко и вода. Въпреки това, рецептите, които изискват масло като цяло, не могат да бъдат заменени с съкращаване, тъй като съдържанието на мазнини, мляко и вода вече е записано в уравнението при усъвършенстване на рецептата и може да бъде необходима част от крайния продукт.

За разлика от скъсяването, маслото може да се използва за по -широк спектър от възможности за избор в кухнята. Можете да използвате масло за сотиране, както и за добавяне на влага към неща като картофи и пиле. Съкращаването обикновено не се използва като ароматизант за готвене, а повече като основа за проекти за печене.

Резюме:

1. Скъсяването е 100% мазнини.

2. Маслото има допълнителни частици мляко и вода и не е цялото мазнино.

3. Маслото се топи по -бързо при нагряване.

4. Маслото се разтваря по -тънко, когато се разтопи.

5. Съкращаването запазва по -висока гъвкавост и задържа въздух, което води до по -високо покачване.

6. Скъсяващите продукти са по -меки.

7. Маслото се използва за аромат.

8. Съкращаването се използва като безвкусна основа.

9. Скъсяването може да се замени с масло.

10. Маслото обикновено не може да се разменя за скъсяване.

11. Маслото има приложение в кухнята освен просто печене.

Вижте повече за: ,