Разлика между пастирски пай и баница

Ако някога сте поръчвали овчарска пита или баница, вероятно няма да можете да я наситите. Но знаете ли разликата между двете? Какви са съставките? Как са подготвени? Нека се потопим и ще видим разликата между двете популярни ястия.

Какво е Shepherd's Pie?

С произход от Северна Англия и Шотландия, овчарският пай е пай, който използва агнешко или овнешко мляно като основни съставки. Най -често срещаният начин за приготвяне на пастирския пай включва печене на агнешко или овнешко месо и покриването му с картофено пюре предишния ден. Повечето хора също харесват овчарския си пай, покрит със сладкиши. Макар че традиционно се правеше с остатъци от агнешко мляно, сега може да се приготви без остатъци от агнешко.

Какво е Cottage Pie?

Това е пай, който използва мляно говеждо месо като основна съставка. Повечето рецепти за баница включват добавяне на зеленчуци като сладка царевица, моркови, целина и дори грах към месото и покриването му с картофено пюре. Пай с вила е лесно за приготвяне ястие. Като такъв, той е любим за повечето хора, а също и често ястие в повечето ресторанти. Също така, някои хора предпочитат да използват картофено пюре както отдолу, така и отгоре.

Прилики между пастирски пай и баница

  • И двете съдържат слой картофено пюре

Разлики между пастир и баница

Съставки

Овчарски пай е пай, който използва кайма от агнешко или овнешко месо и картофено пюре като основна съставка. От друга страна, баницата е пай, който използва кайма от телешко месо и картофено пюре като основни съставки.

Овчарски пай срещу патица: Сравнителна таблица

Обобщение на пастирския пай срещу патицата

Овчарски пай е пай, който използва кайма от агнешко или овнешко месо и картофено пюре като основна съставка. От друга страна, баницата е пай, който използва кайма от телешко месо и картофено пюре като основни съставки. Основната разлика между двете се състои в използването на агнешко или телешко месо.

Вижте повече за: ,