Разлика между шейк и малц

Шейк срещу малц

Малцовете и шейковете (млечни шейкове) са две от най -популярните напитки от сода с фонтан тогава и днес. Въпреки че най -очевидната разлика е добавянето на малцов прах в малцови напитки, все още има много други уникални характеристики, които го отделят от обикновените шейкове.

Малцовете, иначе известни като малцови, имат специално направеното малцово мляко на прах, което придава деликатен вкус на напитката. Поради тази съставка малцовете имат този тривиален кисел вкус, който много потребители обичат в сравнение с по-сладките вкусови шейкове.

Въпреки че мнозина все още оспорват, че малцовите напитки са били формулирани още през 1887 г., последните открития диктуват, че малцът е официално въведен през 20 -те години на миналия век, когато обикновен работник в магазин за газирани напитки е помислил да добави малц към шейк, само за да разбере дали резултатите ще бъдат стават страхотни. И така, вкусът наистина беше достатъчно интригуващ, че много хора харесаха напитката. Всичко останало е история след това.

Трябва само да имате обикновен пасатор или, ако има такъв, машина за млечен шейк, за да можете да приготвяте шейкове или малцове у дома. Що се отнася до съставките, традиционните шейкове включват сладолед и мляко, които се смесват внимателно, за да станат кремообразни и плътни. С разнообразното влияние, което оригиналната рецепта за шейк е получила през цялото това време, много правят своите шейкове с допълнителни аромати, сиропи, а също така поставят замразени или пресни плодове в сместа. Крайното приготвяне на шейк често се облича с превръзка от бита сметана и украса от череши отгоре.

Някои от най -популярните аромати на шейк днес са ванилия, ягода и шоколад сред много други. Зависи само от вкуса на сладолед, който използвате. И знаейки, че вече има много изискани аромати на сладолед, продавани в търговската мрежа, възможността да се направи нов вкус на шейк е почти безкрайна.

От друга страна, малцът обикновено се приготвя по най -строгата и оригинална рецепта. Така че, когато малцовото мляко на прах се добавя в блендера, напълнен със стандартните съставки за редовно разклащане, течността от сместа рехидратира сухия малцов прах, за да се разпредели равномерно аромата през целия препарат. Не се добавят допълнителни сиропи и ароматизатори, тъй като малцовият аромат обикновено се сблъсква с всеки друг допълнителен ароматизатор. Например, ароматите на плодовете обикновено не се сливат добре с малц. И затова трябва да сте достатъчно запалени по този факт, ако се опитвате да откриете нови рецепти за малц у дома.

Резюме:

1. Малта се приготвя чрез добавяне на малцово мляко на прах към сместа върху стандартните съставки, използвани за приготвяне на класически шейкове. 2. Малтата има много тривиален леко кисел вкус в сравнение с обикновено по -сладките шейкове. 3. Смелта е най -добре приготвена сама, без добавяне на други сиропи и допълнителни ароматизанти или съставки. 4. Шейковете са по -гъвкави, тъй като можете лесно да добавите всякакъв вид сироп или плодове към блендера, така че да получите нов вкус на шейк.

Вижте повече за: