Разлика между Seltzer и Club Soda

Seltzer срещу Club Soda

В днешно време се продават много видове газирана (газирана) вода и те са кръстени по много начини. Един от начините за именуване е чрез брандиране на продукти, като например как са се появили продуктите Pepsi и Coke. Друг начин е чрез общо наименуване. В тази връзка често се сещат коренни бири и джинджифилов бир. Последният начин на именуване е по силата на техните регионални псевдоними като: тонизираща вода, газирана вода, газирана вода, минерална вода, газирана вода, селцър и клубна сода.

Сред всички тези регионални газирани напитки, тонизиращата вода вероятно е най -диференцираната от групата поради своите уникални характеристики, дължащи се на добавянето на хинин. Последните две (селцер и газирана напитка) често се бъркат помежду си поради техните много близки свойства. Като такива, и двете могат да се използват свободно, за да се отнасят до едно и също нещо. И все пак тези две газирани напитки имат някои важни разлики, които не бива да се пренебрегват, колкото и фини да са те.

Газираните напитки са просто вода плюс въглероден диоксид. В случай на газирана напитка, тя има малко по -солен вкус от селцера, защото се казва, че съдържа определено количество натрий (обикновено 75 mg. В порция от 12 унции). Той преминава през процеса на карбонизация, който инжектира въглерод във водата. По този начин клубната сода е изкуствено ефервесцентна вода. Клубната сода добавя аромат в микса. Ако проверите етикета на продукта, често забелязвате включването на други минерали като калиев сулфат и калиев бикарбонат, за които се твърди, че облекчават естественото изгаряне на ефервесценцията, правейки газираната напитка по -мека от повечето газирани напитки.

За разлика от това, Seltzer се счита за по -естествено ефервесцентна газирана вода, тъй като е подобна на повечето естествени води, извлечени от артезиански кладенци, които преминават през минерални пластове. Има и някои, които казват, че изкуствените селцери вече се продават. Независимо от това, най -често срещаните селцери са тези, които са естествено газирани. Освен това селцерът е безвкусен газиран продукт, който е същият като газираната напитка, но без добавяне на допълнителна сол или калиеви минерали. Името му е получено от Selters, град в Германия, който е популярен със своите примамливи естествени извори.

Seltzer навлезе на американския пазар, за да се позиционира като алтернативна възможност за закупуване на по -скъпите минерални води, които често се внасят от чужбина. Първоначално е опакован в стъклен контейнер с метално горно уплътнение. Днес модерните опаковки правят селцер в пластмасови контейнери за сода. Поради уникалните си свойства и вкусове, и газираната напитка, и солта се използват като смесители в много видове хайбол напитки.

Резюме:

1. Seltzer е известен като естествено ефервесцентна газирана напитка 2. Клубната сода е изкуствено приготвена газирана напитка (добавянето на CO2 под високо налягане). 3. Seltzer е вода без аромат. 4. Клубната сода е малко по -солена от селцера.

Вижте повече за: за