Разлика между картофите с гребен и Au Gratin

Scalloped срещу Au Gratin картофи

Картофите са растения, които имат нишестени грудки и се консумират в повечето части на света като основен източник на въглехидрати. Те се считат за основна храна от повечето хора, подобни на ориз, царевица и пшеница. Те произхождат от Перу и са донесени в Европа от испански моряци.

Освен въглехидрати, картофите съдържат и фитохимикали като феноли и каротеноиди, калий, тиамин, фолат, рибофлавин, ниацин, магнезий, желязо, цинк и фосфор. Те също са богати на диетични фибри, които предпазват от рак на дебелото черво, понижават холестерола и помагат за намаляване на мазнините.

Картофите се използват за производство на водка и други алкохолни напитки, като за тях е открита и промишлена употреба. Най -често се приготвят като храна, независимо дали са цели или нарязани, обелени или не, подправени или неподправени. Два популярни начина за приготвяне на картофи са картофите с гребени или картофите.

Микро картофите са вид гювеч, който има няколко различни версии, включително американски и ирландски. Те се правят с тънко нарязани картофи, приготвени със сирене, мляко, сметана и галета. Човек би могъл да си помисли, че съдържа миди, които са вид миди, но това не е така. Староанглийската дума „коллоп“ от старофренския „ескалоп“ означава „нарязано месо“, така се приготвят картофите в картофи с гребени.

Някои версии на ястието имат месо като съставки, но всички те се пекат за час при 350 градуса по Фаренхайт. Яде се като празнична трапеза и може да се приготви часове предварително. Във Франция и повечето френскоговорящи страни се нарича картофи au gratin или au gratin картофи.

„Гратин“ е процесът на готвене на храна, загрята на скара, бойлер или печена. Съставките се смесват заедно и се поставят в решетъчен съд, след което се заливат с галета, настъргано сирене, яйце и масло, за да имат кафява коричка. Терминът „гратин“ идва от френската дума „граттер“, което означава „изстъргване“ и „гратин“, което означава „кора или кожа“. Освен картофи, месо, птиче месо, риба, тестени изделия, зеленчуци и месо от раци също могат да бъдат приготвени на гратен. Каквито и съставки да използвате за него и по какъвто и начин да го готвите, или както и да го наречете , картофите с гребени или картофите са много питателни, много задоволителни и невероятно вкусни ястия, без които празничните ястия не могат.

Резюме:

1. Картофите с картофи са картофено ястие, което е подобно на гювеч с картофи, сирене, мляко, сметана и галета, докато картофите от орех са термин, използван за картофено ястие, приготвено като картофи с гребени. 2. Скалообразните картофи са получили името си от староанглийската дума „collop“, което означава „да се нарязва на тънко“, докато картофите от Au Gratin са получили името си от френските думи „grater“ и „gratine“, което означава „остъргване“ и „кора или кожа “, съответно. 3. Картофите с печене се пекат, както и картофите с автентичен ренде, но картофите с автентичен ренде също могат да се готвят на скара или бойлер. 4. Приготвят се само картофи, докато месото, рибата, зеленчуците, тестените изделия и месото от раци се приготвят и на гратен.

Вижте повече за: