Разлика между Рагу и Болонезе

рагу Рагу срещу Болонезе

Италианската кухня е известна със своята простота и разнообразие със сирене и вино като основни компоненти на всяка рецепта за италианска храна. Известен е и с макароните си с различни форми, дължини и ширини и сосове с различни съставки.

Има няколко различни соса, използвани в италианската кухня и готвенето. Единият е сос песто, направен от натрошен босилек, чесън, ядки, сирене и зехтин. След това има сос путанеска, направен от домати, чесън, маслини, аншоа и червено люто чушле.

Най-популярният и широко използван италиански сос е Ragu, който повечето хора смятат за доматен сос, но всъщност е сос на месна основа, към който се добавя само малко доматен сос или паста.

Ragu е традиционен италиански сос на месна основа, който обикновено се сервира с паста. Приготвя се със смляно говеждо месо, което се задушава бавно до омекване и може да има няколко различни подправки. Софрито, състоящо се от нарязан лук, целина, моркови и подправки, се добавя заедно с доматен сос и други овкусители.

В сравнение с други сосове, той е по -дебел и по -кремообразен чрез добавяне на мляко в по -късния етап на готвене. Той има няколко различни версии и вместо агнешко, птиче, рибно, телешко или свинско може да се използва вместо телешко. Могат да се добавят и други подправки като люти чушки, чушки, боб, естрагон и кимион.

Ragu alla Barese се приготвя с помощта на конско месо; Ragu alla Napoletana има много домати и използва червено вино; Ragu alla Bolognese използва бяло вино и по -малко домати. Ragu alla Bolognese или сосът Bolognese е най -популярната версия на ragu.

Сосът Болонезе произхожда от Болоня, Италия и датира от 15 век. Това е сос за паста на месна основа и съдържа малко количество доматен сос. Традиционно се сервира с талиатели, зелени лазаня и други тестени изделия с широка форма вместо тестени изделия за спагети, защото сосът се държи по-добре с по-широки тестени изделия.

Неговите съставки включват говеждо месо, софрито, панчета, лук, доматено пюре, месен бульон, бяло вино и сметана или мляко. Както всички други хранителни продукти, сосът Болонезе има различни вариации. Свинско, пилешко, телешко, заешко, гъше и други меса могат да се използват вместо говеждо месо.

Софритото се прави с целина, моркови и лук, приготвени в масло или зехтин. Гъбите, шунката и наденицата също се добавят заедно с мляко или сметана, за да добавят повече аромати и да й придадат повече кремообразност. Обикновено се вари в продължение на поне пет часа.

Резюме:

1. Рагу е италиански сос на месна основа, който се сервира с тестени изделия, докато сосът Болонезе или Рагу ала Болонезе е вариант на рагу. 2. Рагу е по -дебел от другите сосове и докато други варианти на рагу като Ragu alla Napoletana използват червено вино, Bolognese използва бяло вино. 3. Други сосове рагу го използват за тестени изделия за спагети, но Болонезе го използва с тестени изделия с по-широка форма като лазаня, защото гъстият сос се смесва по-добре с тестени изделия с по-широка форма. 4. Рагу и Болонезе имат по -добър вкус, когато се готвят за пет до шест часа.

2 коментара

 1. Ммм. Браво, thx за пояснението

 2. Това е грешно.

  В Италия няма сос болонезе. Това съществува само извън страната. В туристическите райони те имат болонезе в менюто на ресторантите, така че туристите да имат някаква ориентация и да могат да поръчват съответно. Въпреки това на по -малко туристически места няма да видите болонезе в ресторантите. Когато имате болонезе в менюто, няма да имате италианци да ядат там.

  Ragù в Италия не е смесица от различни видове месо. Това е смляно месо в доматен сос. В зависимост от вкуса на човека, който слагате също чесън и/и друг лук.

  Хората пишат много глупости, като pomodoro, което означава златна ябълка. Помодоро означава просто ТОМАТО. Apple на италиански е MELA. Salsa al pomodoro означава по този начин нищо повече от доматен сос. Salsa al sugo е друго име за salsa al pomodoro, което означава доматен сос. Някои биха казали, че е просто по -дебел и по -плодов, но това е просто друго име за доматен сос.

  Salsa al ragù е това, което хората в други страни наричат ​​BOLOGNESE сос.

  Италианците се смеят, когато чуят сос болонезе, защото той не съществува в Италия. Разбира се, те са учтиви и няма да се смеят пред туриста, но винаги се смеят, защото просто не разбират този феномен и откъде идва.

  Без значение дали сте в алпите на север, тосканските хълмове, край брега на Амалфитл, в Калабрия, Сицилия или Сардиния. Това е едно и също нещо.

  Хората трябва да спрат или да избягват да разпространяват неистини, без да знаят. Не бих казал лъжа, защото предполагам, че не правят това с цел да го направят. В днешно време е по -лесно да получите истинска информация.

  Аз съм наполовина италианец, BTW.

Вижте повече за: