Разлика между първото ребро и печеното говеждо месо

Поради своята универсалност, говеждото месо е толкова често срещано месо. Може да се приготвя в много различни видове ястия, чрез пържене, варене, печене и дори на скара. Начинът на приготвяне зависи от вида на рязане, което може да бъде ребро, слабини, патронник, хълбок, гърди или дори къса чиния. Говеждото се класифицира като главен, избор и избор, в зависимост от степента на мрамориране, възрастта на животните, мускулната текстура и цвета.

И така ... какво е Prime Rib?

Това е говеждо месо, изрязано от реброто за износ. Подправя се главно, след това се пече с допълнителни съставки според предпочитанията за вкус. Печена председател говеждо месо става печено говеждо. Това е нежно, специално парче месо, поради което е скъпо.

И така ... какво е печено говеждо?

Това е говеждо месо, което е печено. Може да се направи от различни видове говеждо месо. Може да се приготви с подправки и други гарнитури по желание. Поради факта, че може да се приготви от всякакви говежди разфасовки, той е достъпен.

Прилики между Prime Rib и печено говеждо месо

  • И двете са направени от говеждо месо

Разлики между Prime Rib и печено говеждо месо

Определение

Основен разрез е говеждо месо, изрязано от експортното ребро, което при печене става печено говеждо месо. От друга страна, печено говеждо месо е говеждо месо, което е било печено и може да бъде направено от различни видове говежди разфасовки.

Ценообразуване

Основното ребро е скъпо, тъй като е направено от специално парче говеждо месо. От друга страна, печеното говеждо месо е по -евтино, тъй като може да се приготви от всякакви говежди разфасовки.

Нежност

Докато основните ребра са нежни, печеното говеждо месо е по -малко нежно.

Основно ребро срещу печено говеждо месо: Сравнителна таблица

Обобщение на Prime Rib срещу печено говеждо месо

Докато и първото ребро, и печеното говеждо месо са направени от говеждо месо, те се различават по отношение на специфичния разрез на говеждо месо, от което са получени, както и по цените и нежността. Докато основното рязане се отнася до говеждо месо, изрязано от износното ребро, печеното говеждо месо е говеждо месо, което е било печено и може да бъде направено от различни видове говеждо месо. Това прави главното ребро по -скъпо и нежно в сравнение с печено говеждо месо.

Вижте повече за: ,