Разлика между пай и щрудел

Винаги, когато имате нужда от лека закуска, ще имате на разположение различни възможности. Докато повечето хора често избират храна въз основа на перспективите, важно е да знаете съставките и дори как са направени. Също така е важно да се разграничат тези храни. Например, повечето хора вероятно са яли баница или щрудел през живота си. Но каква е разликата между тези две?

Какво е пай?

Пай е сладкиш, приготвен от тесто, което съдържа чубри или сладки съставки. Сладките пайове често са пълни с плодове като ябълки, кафява захар, ядки и подсладени зеленчуци. Пикантните пайове са пълни с месо, яйца, сирене и дори зеленчуци.

Пълнежите за пайове се поставят върху тестото и се оставят отворени. Това отличава пайовете от другите сладкиши, където пълнежите са покрити с тесто.

Какво е Strudel?

Това е сладкиш, роден във Виена, Австрия. Прави се чрез разточване и разтягане на тънък лист тесто и нанасяне на разтопено масло. Листът тесто трябва да е почти прозрачен. След това се пълни с пикантни пълнежи или дори плодове и след това се навива, създавайки няколко слоя. След това пълнежите безопасно се покриват с разточеното тесто, предотвратявайки изплъзването на пълнежите от щрудела. За да спестят време, повечето пекари предпочитат да използват сладкиши, закупени в магазина. Може да се използва и прясно тесто.

Един от най -популярните щрудели, които се ползват в световен мащаб, е ябълковият щрудел. За най-добри резултати, уверете се, че предварително загрявате фурната си и използвайте лист за печене с ръбове. Също така, не забравяйте да поставите пълнежа по права линия върху тестото си. Можете също да поръсите с пудра захар, когато сте готови.

Прилики между пай и щрудел

  • И двете са популярни сладкиши

Разлики между пай и щрудел

Техника на приготвяне

Баничките се приготвят чрез пълнене на кората с пикантни или сладки пълнежи и оставяне на отворена. От друга страна, щрудел се прави с разточено тесто, създавайки няколко слоя. След това се пълни с пикантни пълнежи или дори плодове и след това безопасно се покрива с разточеното тесто, предотвратявайки изплъзването на пълнежите от щрудела.

Пай срещу щрудел: Сравнителна таблица

Обобщение на пай срещу струдел

Пълнежите за пайове се получават чрез пълнене на кората с чубри или сладки пълнежи и оставяне отворено. От друга страна, щрудел се прави с разточено тесто, създавайки няколко слоя. След това се пълнят пикантни пълнежи или дори плодове и след това безопасно се покрива с разточеното тесто, предотвратявайки изплъзването на пълнежите от щрудела.

Вижте повече за: ,