Разлика между пастърма и говеждо месо

Пастрами срещу говеждо месо

Ако сте любител на храните, тогава познаването на разликите между солено месо и пастърма е много основно знание. Но за много от нас, които се интересуват само дали храната, която ядем, е вкусна или не, това знание може да бъде много интересно.

Солено говеждо месо се приготвя чрез получаване на месото от горния преден крак на кравата или по друг начин известно като говеждо гърди. Подобно на соленото говеждо месо, пастърмата може да се приготви и от говеждо месо. Приликите им не свършват дотук, освен че споделят една и съща част от говеждо месо, и говеждото месо, и пастърмата се съхраняват чрез разтвор на саламура, който е просто сол и вода, комбинирани. Това е така, защото технически пастрами е от румънската дума „пастра“, което означава „да се запази“. А „солено“ в солено говеждо месо основно означава сол, която в старите времена е била наричана „царевица“.

Но колкото и да са сходни, те имат различия. Първата им разлика е подготовката след накисване на месото в разтвор на саламура. От този процес, за да създадете солено говеждо месо, ще трябва да сварите месото. От друга страна, за да създадете пастърма, ще трябва да я намажете с черен пипер и след това да я пушите. Въпреки че в днешно време има много начини за приготвяне на пастърма, по принцип това е начинът, по който се приготвя от мнозина.

Друга разлика между говеждото пастърма и говеждото месо са другите източници на тяхното краве месо. Въпреки че и двете могат да бъдат направени от говеждо гърди, по-специално плоско нарязано гърди, пастрами не е задължително да са от говеждо гърди. За разлика от соленото говеждо месо, пастрами има друга алтернатива в източниците си на месо. Можете да приготвите пастърма от друга кравешка част, която се нарича палуба или чиния. Това е точково изрязаната част на гърдата, тази, която има повече мазни части.

Друга забележима разлика е броят на вариациите в тези две ястия. Има различни начини как можете да приготвите пастърма. Готвачите приеха, че наистина няма точен метод как да се създаде пастърма. За разлика от соленото говеждо месо, можете да имате много вариации на пастърма. Например, има това, което наричате говеждо пастърма, което е най -често срещаният вид и най -подобно на говеждо месо. Но освен това вие също имате; пастърма от сьомга, пастърма от пуйка и риба тон . Изводът е, че няма значение как приготвяте пастърма, стига да изглежда и има вкус на пастърма, можете да я наречете пастърма.

РЕЗЮМЕ:

1. След накисване на говеждо гърди в разтвор на саламура, за приготвяне на пастърма го покривате със зърна черен пипер и го пушите; от друга страна, говеждото месо се вари.

2. Пастрами и говеждо месо са направени от говеждо месо. Но за разлика от соленото говеждо месо, пастърмата може да бъде направена и от палуба.

3. Има много видове пастърми, например пастърма от говеждо месо, риба тон, пастърма от пуйка и пастърма от сьомга. Докато има вкус и прилича на пастърма, тя се приема за пастърма за разлика от говеждото месо.

5 коментара

  1. Соленото говеждо месо е вид пастърма.

    Там отговорих на въпроса без всички глупости

  2. Ядох Рубен в хубав ресторант на езерото Тахо на север и беше толкова мазен, че не можех да го ям. Но в Оклахома са постни и вкусни.

    • Тази разлика може да се дължи на използването на точката (езерото Тахо), която е мазна спрямо плоската (Оклахома), която е много постна. Възможно е също така да не са премахнали достатъчно от мастната капачка от двата мускула. Обикновено задържам около 1/4 инча мазнина на плосък (за целите на пушенето) и премахвам напълно мастната капачка от точката.

Вижте повече за: