Разлика между палачинки и вафли

Палачинки срещу вафли

За повечето американци палачинките и вафлите са основни фаворити за закуска. В партньорство с вкусни сиропи и прясно, разтопено масло, тези храни за закуска могат дори да задоволят закуската ви през уикенда. Основните съставки и на двете са само брашно, яйца и бакпулвер. Но вместо да се използва мая за растеж, яйцето е предпочитаната съставка поради своята лекота, като по този начин двете превръщат във вид бърз хляб. Днес има много търговски приготвени смеси за вафли и палачинки, които се приготвят много лесно.

Типичната вафла е като близък братовчед на палачинката. Те са много свързани, но просто се различават по някои аспекти. На първо място, вафлите имат по -голямо съдържание на мазнини (масло) от палачинките, което вероятно е отговорно за придаването на подпис на вафлата извън хрупкава повърхност. Освен това вафлите се нуждаят от повече яйца в сместа, за да станат по -леки от палачинките. Някои дори трябва да отделят белтъка от жълтъка и да разбият белтъка, докато стане твърд, преди да го комбинират с тестото. Това ще допринесе за по -пухкаво тесто (смес от няколко брашна и други течности като вода и мляко). В допълнение, някои добавят повече захар в тестото за вафли, за да направят по -златиста вафла.

Двете също се различават по отношение на техниката на готвене или оборудване, използвано при готвене. За вафли, специална Гофретник като гофрети желязо е изборът идеален. Ютията може да бъде оформена кръгла или квадратна, а дизайнът й диктува дебелината на крайния продукт. Някои вафли ще станат по -дебели от обикновено, както в случая с белгийските вафли.

Традиционно тези ютии се отопляват на печката, но в наши дни електрическите ютии за вафли вече се продават. Вафлата има уникална вътрешна форма, която допринася за характерните вдлъбнатини на вафлата. Той също така готви тестото за вафли много по -бързо в сравнение с готвенето му в друго оборудване за печене. Резултатът е вафла, която е не само хрупкава отвън, но и нежна отвътре. Палачинките се приготвят по различен начин, защото използвате тиган или горещ тиган. Поради това палачинките обикновено имат кръгла форма.

Резюме:

1. Вафлите имат повече мазнини поради добавянето на повече масло. 2. Вафлите са по -пухкави и по -леки от палачинките поради добавянето на повече яйца и начина, по който белтъците се разбиват отделно до твърдост. 3. Вафлите имат по -хрупкав външен вид от палачинките. 4. Вафлите се готвят с помощта на вафелната ютия, докато палачинките се готвят с тиган или тиган. 5. Вафлите приемат формата на използваната вафла. Те могат да бъдат кръгли или квадратни, но обикновено имат такъв странен, вдлъбнат, подобен на решетка вид на външната си страна в сравнение с кръглите палачинки. 6. Добавките от масло и кленов сироп обикновено се събират върху вдлъбнатата повърхност на вафлата, докато се абсорбират върху повърхността на палачинките.

Вижте повече за: