Разлика между овеса и овеса

Овес срещу валцуван овес

Овесът е зърнено зърно, което се отглежда за техните семена. Той е много популярен в райони с прохладен климат като Шотландия и Ирландия, където е влязъл в Европа от Близкия изток, защото се развива добре там. Използва се като храна за добитък и е съставка на фураж за кучета, котки и пилета .

Консумира се от хората като овесени ядки, овесени ядки или смляно като овесено брашно. Овесените ядки обикновено се консумират като каша, но също така могат да бъдат направени като граноли и печени в бисквити, сладкиши и хляб. Овесът може да се използва и в напитки като бира, подправка или смесен с мляко.

За да се подготви овес за консумация от човека, семената трябва да бъдат почистени, препечени и обелени. Получените крупи са много хранителни, тъй като не са рафинирани. Има няколко вида овес:

Ирландски овес, при който крупата се нарязва на три парчета. Стоманени овесени ядки, които са големи. Шотландска овесена каша, която прилича на овес, нарязан на стомана, но е по-фин. Овесени трици, които са много фини и се използват за печене. Овес за бързо готвене, който се готви за пет минути. Овесено брашно, което се смила и използва за печене. Зърнени храни, които обикновено се ядат за закуска. Граноли, които са печени комбинации от овес, ядки, мед, ориз, канела, масло и кленов сироп. Овесени ядки, които са обичайният вид овесени ядки, които повечето хора консумират. Те са предварително задушени и леко препечени цели овесени ядки, които са сплескани с валяк и на люспи. Валцуваният овес може да бъде или тънко валцуван, или дебеловалцуван.

Овесеният овес се нарича още старомодна овесена каша или овесени люспи, тъй като това е най-често срещаният вид овес. Това е това, което хората обикновено консумират за закуска като каша или зърнени храни и се използва за приготвяне на бисквити и граноли. Сухият валцуван овес е добър източник на желязо, тиамин, фибри, витамин А, въглехидрати, протеини, мазнини, захар, фосфор и антиоксиданти. Както всички видове овес, овесеният овес е богат на холестерол и фибри за борба с болестите и има приятен вкус. Резюме:

1. Овесът е зърнено зърно, което е засадено за семената им, което се използва като храна за животни и което може да се консумира и от хора. Овесеният овес е вид овес, преработен като овесена каша, годна за консумация от човека. 2. Овесените ядки се почистват, препичат и обелват, за да станат овесени ядки, които могат да бъдат от различни видове: стоманено нарязани, ирландски, шотландски, овесени трици, зърнени храни, мигновено, бързо готвене или разточени, което е основна съставка на гранолите. 3. Овесът се вари предварително и се пече, след това се сплесква с валяк и се лющи, докато овесът може да се смила на брашно или да се нарязва на различни размери, за да се направят различните видове овес. 4. Овесеният овес се нарича още старомоден овес, тъй като е най-често консумираната овесена каша и се яде от хората от ранни времена. 5. Овесът е богат на фибри, които се борят с холестерола, докато сухият, овесеният овес е добър източник на витамин А, тиамин, желязо и антиоксиданти.

Вижте повече за: