Разлика между овесени трици и пшенични трици

oat-pd Овесени трици срещу пшенични трици

Триците са страничен продукт, останал след обработката на твърдия външен слой на зърното. Е, тук разглеждаме овесени трици и пшенични трици. Овесените трици и пшеничните трици не са еднакви по качество и структура. Човек може да срещне много разлики между двете.

Една от основните разлики, които могат да се видят между овесените трици и пшеничните трици, е видът на влакната, които и двете съдържат. Докато пшеничните трици се състоят от неразтворими влакна, овесените трици се състоят от разтворими влакна.

Тъй като влакната от пшенични трици са неразтворими, те преминават от тялото несмлени. Неразтворимите влакна се омекотяват, когато преминават през различните части на тялото, и натрупват изпражненията, което води до бързо отстраняване на отпадъците. От друга страна, влакната от овесени трици се разтварят и образуват гел. Тъй като разтворимите фибри се смесват с жлъчните киселини в червата, това помага за премахване на холестерола.

Е, и двата брънча са известни с това, че помагат за поддържане на стомашно -чревното здраве. Допълнителна характеристика на овесените трици е, че помага за понижаване на нивото на лошия холестерол в организма.

Що се отнася до съдържанието, овесените трици и пшеничните трици са различни. Половин чаша пшенични трици съдържа около 12 g фибри, 60 калории и един грам мазнина. Също така е добър източник на витамин В, като ниацин и В6. Е, половин чаша овесени трици съдържа 7 грама фибри, 150 калории и 3,5 грама мазнини. Овесените трици също са добър източник на фолиева киселина и тиамин.

Резюме:

1. Пшеничните трици се състоят от неразтворими влакна; овесените трици се състоят от разтворими влакна.

2. Неразтворимите влакна от пшенични трици се омекотяват, когато преминават през различните части на тялото, и натрупват изпражненията, което води до бързо отстраняване на отпадъците. Овесените трици се разтварят и образуват гел. Тъй като разтворимите фибри се смесват с жлъчните киселини в червата, това помага за премахване на холестерола.

3. Една половин чаша пшенични трици съдържа около 12 g фибри, 60 калории и един грам мазнина. Половин чаша овесени трици съдържа 7 г фибри, 150 калории и 3,5 г мазнини.

4. Пшеничните трици са добър източник на ниацин и В6, докато овесените трици са добър източник на фолиева киселина и тиамин.

7 коментара

  1. Това е толкова страхотно да се знае, защото нашето семейство просто обича пълнозърнести храни! Ние правим най -вкусните барове от гранола, а любимата ни пшеница е пшеницата Kamut Khorasan, която има толкова много витамини и минерали!

  2. Благодаря, много е информативно!

  3. Ям овесени трици от Ходжсън Мил всяка сутрин. Размерът на порцията е 1/4 чаша, а влакното = 6 g на порция. Това се равнява на 12 g на 1/2 чаша, а не на 7 g, както е посочено в статията.

  4. Можете ли да ми кажете разликата между пшеничните зародиши и пшеничните керамиди? Благодаря…

  5. Аз съм алергичен към пшеница и трици. Безопасни ли са овесените трици при тази хранителна алергия?

  6. Благодарим ви за информацията, която ни дадохте между овесените трици и хляба от пшенични трици, кой е най -добрият за ядене и защо и колко филийки от най -добрия ще са подходящи за ежедневна консумация

  7. Страдам от хроничен запек. Моят лекар ме инструктира да се храня с високо съдържание на фибри. Кое грозде осигурява най -високо съдържание на фибри? Ядох гроздови ядки, а не люспите в оригинала. Има добър вкус, но изглежда не работи. Можете ли да ми помогнете да избера или овесени трици срещу пшенични трици?

Вижте повече за: , ,