Разлика между ядки и семена

nuts Ядки срещу семена

Когато погледнете този списък: Бадеми, кашу, ленено семе, фъстъци, тиквени семки, сусам, орехи и слънчогледови семена “„ можете ли да кажете кои се считат за ядки и кои са семена? Естествено, тези със семена в края на фразата принадлежат към категорията семена, но освен това, какви са разликите между двете?

Първо, как определяте всеки термин? Ядките са трудни обелени плодове на инсталациите, които са важен източник на хранителни вещества за човека. Някои примери за ядки са лешници, кестени, жълъди и хикории “и те се характеризират с каменистата плодова стена, която всъщност е съставна част от семето и плода.

От друга страна, семената са малкото растение, затворено в обвивката на семената, което обикновено има съхранена храна. Както може би вече знаете, има някои годни за консумация семена, които са важна част от човешката диета, тъй като те са чудесен източник на витамини, минерали и хранителни вещества, които са полезни за организма.

Що се отнася до съдържанието на хранителни вещества, ядките са богати на протеини, витамини, минерали и мазнини; докато семената са богати на протеини, витамин В, минерали, мазнини и диетични фибри. Едно често срещано погрешно схващане, което хората имат за фъстъците и смлените ядки, е, че те са част от семейството на ядките, но всъщност са категоризирани като бобови растения.

Има някои семена като сусам и маково семе, които не изискват люспите да се отстраняват, когато се консумират “, докато други семена ще изискват отстраняване на люспите. Без значение какви кулинарни изисквания имате, ще откриете, че ядките се предлагат в различни форми, включително обелени, сурови, печени и сухи печени. Семената се предлагат и в сурови и печени сортове “„ затова изберете!

Резюме:

1. Ядките са едносемен плод, докато семената са размножителната част на растението.

2. Ядките обикновено имат едно или две семена, докато семената имат формата на малко ембрионално растение и са по -малки.

3. Ядките са богати на протеини, витамини, минерали и мазнини; докато семената са богати на протеини, витамин В, минерали, мазнини и диетични фибри.

17 коментара

 1. Изненадан съм, че тази статия не спомена, че фъстъците не са нито ядки, нито семена. Фъстъците са от семейство бобови.

  • Зелен поздрав, Veggiedude, сигурно сте прескочили четвъртия абзац, в който се споменава, че фъстъците всъщност са категоризирани като бобови ... честна грешка, може би сте яли чиния зеленчуци, докато четете ... това беше страхотна статия, кратка и по същество.

  • Грешно, в него се споменават бобови растения!

   • Параграф 4, ред 2: „Едно често срещано погрешно схващане, което хората имат за фъстъците и смлените ядки, е, че те са част от семейството на ядките, но всъщност са категоризирани като бобови растения.“

  • Те споменаха това - параграф 4.

  • . Едно често срещано погрешно схващане, което хората имат за фъстъците и смлените ядки, е, че те са част от семейството на ядките, но всъщност са категоризирани като бобови растения.

   Сигурно сте го пропуснали

 2. Никога не бях отделял време дори да осъзная, че има разлика, честно казано. Наречете го блажено невежество, но никога не съм го мислил. Сега има пълен смисъл и със сигурност ще ми помогне да продължа напред, така че мога да се уверя, че ям това, което ще ми даде най -много хранителни вещества.

  Конрад Дженкинс | http://www.allergypartners.com/richmond/sitepages/Allergist.aspx

 3. Списък на семена срещу списък на ядки срещу списък на бобови растения би бил хубав.

  • Те се справиха още по -добре. Те обясниха разликата, за да можете да направите свой собствен списък. Ако сте твърде мързеливи, за да разберете нещата, когато имате необходимата информация, зависи само от вас.

 4. Кашуто също е технически бобово.

  • Кашуто също не е бобово растение. Бобовите растения са семена от растения от семейство Leguminaceae (сега наричани Fabaceae). Ябълката кашу е в съвсем различно семейство. „Ядките“ от кашу са помощни придатъци към нормален плод. Ботанически те не са ядки, бобови растения или семена. Кулинарно те вероятно са най -добре считани за ядки.

  • Майка ти е бобово растение

 5. Фасулът също е бобово растение

 6. Няма разлика между ябълково семе и пекан или орех. Орехът има меко външно покритие, което ще ви оцвети в черно. Ябълката има мека външна обвивка, която можете да ядете. Когато месестото външно покритие изчезне, върху семето на ябълката има твърда дървесна покривка и върху ореха твърда дървесна покривка. Когато премахнете това от всяко едно, имате семе. Сега обаче ореховото семе е вкусно, а ябълковото семе горчиво. Шапка от жълъд е модифицираната версия на ореховата обвивка или вкусното покритие от ябълка. В този момент жълъдът е точно като ореха или ябълковото семе. Отстранете твърдата външна обвивка и семето е вътре. Проверете определението си за дървета в истинска научна публикация.

 7. Хлябът ме качи. Не съм сигурен дали е семе или може би бобово растение ??

Вижте повече за: , ,