Разлика между спагети и юфка

noodles Юфка срещу спагети

И спагетите, и юфката са много популярни и любими ястия на мнозина. Спагетите са една от най-харесваните храни сред американците, въпреки че имат италиански произход. Някои казват, че спагетите са произлезли от китайци и търговците може да са го донесли на запад. Но юфката определено произхожда от Китай и наскоро най -старата юфка в света беше изкопана от там.

Въпреки че и спагетите, и юфката са дълги и с цилиндрична форма, юфката е по -тънка от спагетите. Традиционно юфката се яде с клечка, докато вилицата се използва за ядене на спагети.

Основната съставка на спагетите е пшеничното брашно, но юфката може да съдържа различни видове съставки като оризово нишесте, оризово брашно, картофено нишесте и кана нишесте. Висококачествени спагети се приготвят от твърда пшеница.

Обикновено спагетите се варят във вода със зехтин или сол и след това се сервират със сос и допълнителни гарнитури като билки (най -често риган), олио, листа босилек, месо и зеленчуци. Сирената Pecorino Romano, Parmesan и Asiago се използват най -често в ястия със спагети за подобряване на вкуса.

Юфката обикновено се вари във вода или бульон, докато омекне и след това се сервира със сос и други ястия като месо, морски дарове или зеленчуци. Някои хора добавят юфка като една от съставките, за да създадат други ястия като салата с юфка или пържени юфка. Салатите с юфка се правят с тайландска стъклена юфка, докато пържените юфка се приготвят чрез добавяне на месо или зеленчук с пържена юфка. Chow mien, Hokkien mee и lo mein са пример за пържени ястия с юфка. Юфката се сервира и с различни видове супи като говеждо или пилешко.

На пазара има много популярни сортове спагети. Спагети са тънък вид спагети, известни още като спагети с ангелска коса. Готвенето обикновено отнема само 2 минути, докато спагетоните с широк диаметър отнемат много време за готвене.

На пазара се срещат разновидности юфка като ChÅ «ka men ( японски ), Lamian (китайски), mee pok (Югоизточна Азия), Nokedli (унгарски) и Somen (японски).

Ширатаки е тънка и полупрозрачна юфка, направена от растение коняк. Това е вид японска юфка с ниско съдържание на калории и въглехидрати. Може да е полезно за хора, които търсят диета с ниско съдържание на калории и ниско съдържание на въглехидрати.

Резюме:

1. Спагети - италиански произход, дълги и с цилиндрична форма, по -дебели от юфка, направени от пшенично брашно и вода и се ядат с вилици.

2. Юфка- Произхождаща от Китай, тънка, дълга и с цилиндрична форма, направена от различни съставки, традиционно се яде с клечки.

7 коментара

  1. Юфката е общ термин по същия начин, по който месото е широк термин, докато макаронените изделия са термин за юфка, направена специално от твърда пшеница. Авторът също така смята, че спагетите са само думата за италиански тестени изделия, докато в действителност спагетите са специфичен вид тестени изделия. Няма такова нещо като спагети с ангелска коса, нарича се „Капелини“.

  2. Здравейте, НИКОГА не слагайте зехтин във водата, за да сготвите паста. Някои хора казват, че предотвратява слепването на пастата в тигана. По този начин той покрива пастата в масло и не й позволява да абсорбира сосовете, като по този начин няма толкова добър вкус. За да предотвратите слепването на пастата в тигана, оставете водата да заври, след това добавете пастата (не водата към пастата) и размахвайте пастата с дървена лъжица за няколко секунди. Правилният начин е да добавите сол към тестената вода.

  3. Тази статия е по -малко за разликите в самите съставки и повече за разликата в сервирането им. Честно казано съм разочарован - всеки знае как се сервират спагети - и ако са тук и разглеждат това сравнение, те също знаят как се сервират юфка. По този начин тази статия е напълно неопределена и няма да е далеч от истината да се каже - безполезна.

  4. Млечен

    Съгласен съм с коментара ти. В крайна сметка не знаех разликата между двете.

  5. Съгласен съм. Тази статия не отговори на въпроса.

Обратни обрати

  1. Разлика между водорасли и водорасли | Разлика между | Келп срещу водорасли
  2. Разлика между яйчени юфка и паста | Разлика между | Яйчни юфка срещу паста

Вижте повече за: ,