Разлика между Naan и Kulcha

Индия е добре известна със своята дълбоко вкоренена култура, която включва и традиционни деликатеси, предимно подправки. Въпреки това, няколко други видове храни са предимно разпространени в Индия, като нан и Kulcha. И двете са често срещани в традиционните индийски фестивали и поводи, но се предлагат и по целия свят. Въпреки факта, че те могат да изглеждат еднакви и може да е трудно да се разграничат двете, те се различават по отношение на използваните съставки, както и на процеса на готвене.  

Какво е Naan?

Това е питка, приготвена или върху глинени глинени съдове на основата на дървени въглища , обикновено наричани тандир или фурна. Произхожда от Индия и се прави с квасено пшенично брашно с мляко, кисело мляко и мая. Процесът на готвене включва първо смесване на втасалите агенти и сол, след това месене за получаване на тесто. След това тестото се нарязва на малки топки, които след това се подават във фурната. Може да бъде подправен със семена от нигела.  

Какво е Kulcha?

Това е питка с майда, която е популярна в Индия. При приготвянето на кулча подправките и картофеното пюре се смесват с тестото, след което се правят топки и се слагат във фурната или тандира. Кулча се заквасва с бакпулвер за разлика от маята.  

Прилики между Наан и Кулча

  • И двата са питки с произход от Индия
  • И двете се пекат във фурна или в тандира

Разлики между Naan и Kulcha

  1. Съставки

Докато наан може би е пълнен или обикновен, кулча се прави чрез смесване на тесто с картофено пюре.  

  1. Втасващ агент

Наан се втасва с мая. От друга страна, кулча се втасва с бакпулвер.  

  1. Основно брашно

Докато наан се прави с пшенично брашно, кулча се прави с помощта на майда.  

Naan срещу Kulcha: Сравнителна таблица

Резюме на Naan срещу Kulcha

И наан, и кулча са деликатеси, на които се радва цял свят. Разликата между двете се вижда в съставките като картофено пюре, подправки и набухвателя. В случай, че никога не сте опитвали нито едно от тях, определено трябва.  

1 коментар

  1. Maida е същото като универсалното брашно.

Вижте още за: ,